Kamerun

Kamerunin lippu Kanadan lipun vieressä

Konflikti kärjistyy Kamerunissa – Apua tarvitsevien määrä on 15-kertaistunut kahdessa vuodessa

Kieliriita on kärjistynyt väkivallaksi ja johtanut laajaan humanitaariseen kriisiin Kamerunissa. Yli 855 000 lasta on poissa koulusta maan lounais- ja luoteisosissa, kertovat YK:n avustusjärjestöt.
Yleiskuva kaupungista

Raportti: Kamerunin pakolaiskriisi on maailman unohdetuin – ”Katkeruus lisääntyy päivittäin ja alue lähestyy täysimittaista sotaa”

Norjan pakolaisneuvosto on julkaissut listan maailman unohdetuimmista pakolaiskriiseistä. ”Joka päivä miljoonia pakolaisia lyödään laimin, koska heitä koskettaa väärä kriisi”, kritisoi järjestön pääsihteeri Jan Egeland.
Ihmisiä pöydän ääressä

Kieliryhmät kahinoivat Kamerunissa, mutta ruohonjuuritasolla pusketaan töitä rauhan eteen – Toimittaja Rosaline Obah Akah’lle avainasemassa on puolueettomana pysyminen

Jopa puoli miljoonaa ihmistä on viime vuosina paennut Kamerunin englannin- ja ranskankielisten ryhmien välisten ristiriitojen takia. Rauhanaktivisti ja toimittaja Rosaline Obah Akah’n mielestä jo laadukkaan ja puolueettoman tiedon tuottaminen voi edistää rauhaa.
Yaoundé, Kamerun

Terrorismista vitsailu vei vankilaan Kamerunissa

Kolme kamerunilaisopiskelijaa on virunut yli puolitoista vuotta vankilassa tekstiviestillä jaetun Boko Haram -vitsin takia. Ihmisoikeusjärjestöt ovat huolissaan maan kapenevasta sananvapaudesta.

Tšadjärven alueella 11 miljoonaa avun tarpeessa

Alueen kriisi äänestettiin viime vuonna maailman laiminlyödyimmäksi humanitaariseksi kriisiksi.

Boko Haramia paenneet ahdingossa Kamerunissa – paljon väkeä, vähän ruokaa

Minawaon pakolaisleirillä Pohjois-Kamerunissa asuu noin 60 000 Boko Haramia paennutta nigerialaista. Aichatou Njoya on ollut leirillä yli kolme ja puoli vuotta, vailla toivoa kotiinpaluusta.

Massiivinen rokotuskampanja yrittää estää polion paluun Afrikkaan

Kotoperäinen polio ehti jo kadota Nigeriasta, mutta nyt Boko Haramin väkivalta ja pakolaisuus uhkaavat levittää tautia uudelleen.

Pygmilasten koulu jää usein kesken

Baka-pygmien lasten koulutie katkeaa yleensä varhain, sillä vanhempien mielestä metsä on keräilijäkansalle paras opinahjo.

Permakulttuuri elpyy kamerunilaiskylässä

Ikiaikaiset viljelymenetelmät palvelevat kestävää kehitystä. Tavoitteena on kehittää viljelymenetelmiä, jotka eivät kuluta maaperää viljelykelvottomaksi.

Lapsiavioliittojen vastustus kasvaa Kamerunissa

Tyttöjä naitetaan muun muassa velkojen kuittaamisen takia, mutta kaikki eivät alistu kohtaloonsa.

Lääkeväärennös voi viedä hengen Kamerunissa

Lääkkeiden laiton kauppa kukoistaa, mutta on samalla vaaraksi köyhien terveydelle, kirjoittaa Monde Kingsley Nfor.

Reilut hedelmät menestyvät Kamerunissa

Kamerunissa maat viljelijöiltä vienyt yhtiö taipui maksamaan korvauksia vasta kovan painostuksen jälkeen, kirjoittaa Monde Kingsley Nfor.

Mr Maahanmuuttaja: Kieliopinnot kaikkien ulottuville

Pakolaisapu valitsi Suomen ensimmäiseksi vuoden maahanmuuttajamieheksi kamerunilaisen monitoimimies Jude Njilan.

Kamerunissa sananvapaus on yhä rajoitetumpaa

Poikkeavia mielipiteitä ilmaiseville toimittajille ja kirjailijoille Kamerun on entistä vaarallisempi maa, kerrotaan raportissa.

Viemäri kastelee kasvimaita Kamerunissa

Ilmastonmuutos vähentää sateita, pöpöt eivät pelota viljelijöitä eivätkä kuluttajia.

Kamerunin homot elävät mielivallan alla

Vuodesta 2011 on yli kymmenen ihmistä on tuomittu Kamerunissa vankilaan pelkkien seksuaalisen suuntautumiseen liittyvien epäilyjen vuoksi, sanoo Amnesty.
Tilaa aihepiirin Kamerun RSS-syöte