Maailma.net ry | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Maailma.net ry

Maailma.net ry:n tavoitteena on lisätä suomalaisten tietoa kestävään kehitykseen liittyvistä kysymyksistä ja ihmisoikeuksista. Tehtävää toteutetaan julkaisemalla vuonna 2000 perustettua Maailma.net-uutissivustoa. Jutuissamme pyritään avaamaan kehitykseen ja ihmisoikeuksiin liittyviä teemoja pintaa syvemmältä sekä käsittelemään aiheita, jotka eivät muissa medioissa pääse esille.

Maailma.net on Kultti ry:n (Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto) jäsen ja noudattaa sen kautta Journalistin ohjeita. Maailma.net on myös Fingon jäsen.

Yhdistys on rekisteröity vuonna 2001, ja se on osa vuonna 1995 perustettua kansainvälistä OneWorld-verkostoa. Yhdistys on aatteellisesti, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton eikä sen tavoitteena ole tuottaa voittoa.

Maailma.net ry:n nimi oli 6.10.2020 asti Suomen OneWorld-portaaliyhdistys ry.

Yhdistyksen jäsenyys

Yhdistyksen jäsenenä on 39 kehitys- ja ihmisoikeustoimijaa, pääasiassa kansalaisjärjestöjä. Yhdistyksen hallitus voi hyväksyä yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi yhdistyksen tarkoituksen hyväksyvän rekisteröidyn järjestön tai oikeuskelpoisen yhteisön. Kannatusjäseneksi voidaan hyväksyä myös oikeuskelpoinen yhteisö tai yksityinen henkilö, joka on halukas tukemaan yhdistyksen toimintaa taloudellisesti. Jäsenmaksut määritellään joka vuosi vuosikokouksessa.

Maailma.netin jäsenenä:

  • Järjestö saa ilmoituksensa (mainosbannerit, työpaikka- ja tapahtumailmoitukset, kampanjatiedotteet) Maailma.netiin ja sen kanaviin maksutta
  • Järjestö tukee kestävään kehitykseen, kansalaisyhteiskuntaan ja ihmisoikeuksiin keskittyvää journalismia ja tiedon levittämistä näistä kysymyksistä
  • Järjestö on mukana kehittämässä suomalaista kehitys- ja ihmisoikeusjournalismia

Haluatko liittyä Maailma.netin jäseneksi tai kysyä lisää? Ota yhteyttä: juha.makinen(at)maailma.net

Hallitus

Maailma.net ry:tä johtaa vuoden välein valittava hallitus. Vuonna 2020 ja 2021 hallituksen jäseniä ovat:

Puheenjohtaja Perttu Iso-Markku (Kansainvälinen solidaarisuustyö ry)
Varapuheenjohtaja Minna Elo (Kirkon Ulkomaanapu)
Ada Bergroth (Solidaarisuus)
Omar El-Begawy (Attac ry)
Olli-Pekka Haavisto (Maan ystävät)
Simo Hellsten (Fingo)
Max Holm (Pelastakaa Lapset ry)
Elina Laiho (Suomen YK-liitto)
Jenni Leppänen (Rauhankasvatusinstituutti)

Yhdistyksen rahoitus

Yhdistyksen rahoitus koostuu jäsenmaksuista, ilmoitus- ja palvelumyynnistä sekä valtiontuista. Vuonna 2021 Maailma.net saa Taiteiden edistämiskeskuksen kulttuurilehtitukea sekä ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustukea yhteistyössä Viestintä ja kehitys -säätiön kanssa toteutettavaan hankkeeseen, jossa järjestetään media-alan ammattikorkeakouluopiskelijoille Media kestävän kehityksen, sananvapauden ja demokratian edistäjänä -opintokokonaisuus.