Mikä maailma.net?

maailma.net on johtava suomalainen ihmisoikeuksiin, kehitysyhteistyöhön, globaaliin kehitykseen ja oikeudenmukaisuuteen sekä kestävään kehitykseen keskittynyt verkkojulkaisu. Uutisten lisäksi sivustolla julkaistaan työpaikka-, kampanja- ja tapahtumailmoituksia.

Sivustoa julkaisee vuonna 2000 perustettu Suomen OneWorld-portaaliyhdistys, jonka jäseninä on noin 40 kansalaisjärjestöä ja joka on osa kansainvälistä OneWorld-liikettä. Sivuston toimitus on Helsingissä, ja sen päätoimittaja on Teija Laakso.

maailma.netiä voi seurata myös Facebookissa, Twitterissä, viikoittaisen uutiskirjeen tai RSS-palvelun kautta.

Kehityksen edistysaskelia -hanke

Vuosina 2017–2018 maailma.net toteuttaa Kehityksen edistysaskeleita -juttusarjan. Sarjassa käsitellään kehitysmaissa viime vuosina tapahtunutta edistystä. Tarkoituksena on muistuttaa, että jatkuvista katastrofiuutisista huolimatta maailma muuttuu jatkuvasti myös paremmaksi. 28-osaisen sarjan ensimmäinen artikkeli julkaistiin huhtikuussa 2017. Sarjan juttuja voi lukea täältä.

Hanke saa ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustukea.

Hankkeen erityiskohderyhmänä ovat 16–24-vuotiaat. Haemme jatkuvasti jäseniä lukijaraatiimme palautteen keräämiseksi sarjasta. Lue lisää täältä.