Tapahtumat

Uusi työväki -lukupiiri

Maan ystävien lukupiiri rakentuu Veera Nuutisen toimittaman kirjan Uusi työväki – Työ ja yrittäjyys prekarisoituvan palkkatyön yhteiskunnassa ympärille.

Dokkari-ilta vaateteollisuudesta

Onko kestävä vaate vain tavoittamaton luksustuote? Onko edes saatavilla vaatetta, joka täyttäisi niin eettiset kuin ekologiset vaatimukset? Nuoret yritysvastuutoimijat Planin Mitä-verkostosta ja HYY:n Kehitysyhteistyövaliokunta pureutuvat aiheeseen järjestämällä dokkari-illan.

Helena Rannan juhlaseminaari: Naiset, rauha ja ihmisoikeudet

Oikeushammaslääketieteen professori Helena Rannalle myönnettiin Lysistrata-rauhanpalkinto elämäntyöstään ihmisoikeuksien puolustajana ja rauhan edistäjänä. Palkintoa juhlistetaan ihmisoikeuksia ja rauhantyötä käsittelevällä kaksiosaisella seminaarilla.

Machines-leffailta – keskustelua eettisestä kuluttamisesta

Eetin tilaisuudessa katsotaan dokumenttielokuva Machines ja keskustellaan eettisestä kuluttamisesta, maailmankaupasta ja ihmisoikeuksista.

Köyhyyden vähentämisen tuolla puolen – hyvinvoinnin uusjako ja aito demokratia

Köyhyyden kääntöpuoli on aina rikkaus, jonka takia huomio on kiinnitettävä myös äärimmäiseen rikkauteen ja siihen, miksi rikkaus ei valu hyvinvointina alaspäin keskiluokalle ja köyhille – missään päin maapalloa. Miten ongelmaa voisi purkaa? Näihin kysymyksiin pyritään vastaamaan Kansainvälinen Solidaarisuustyö ry:n ja Turun Yliopiston ylioppilaskunnan Kehitysyhteistyösiiven järjestämässä seminaarissa.

Rauhankoulun ohjaajakoulutus

Haluaisitko ohjata Rauhankoulu-päiviä koululaisryhmille? Ilmoittaudu uusien ohjaajien koulutukseen Turkuun 3.–4.3.

Diplomacy in a Changing Global Environment

We welcome you to a seminar on the possibilities and challenges of diplomacy in today’s increasingly complex policy environment. The seminar will explore the consequences of a changing diplomatic environment to international cooperation and its credibility.

Israeli Apartheid Week: Refugees, racism, politics: Israel, Finland and the EU

Elokuvateatteri Andorrassa esitetään journalisti David Sheenin dokumenttielokuvia afrikkalaisista pakolaisista.

Tulevaisuuspuheet-luentosarja 10.1.–14.3.2018

Porvoonseudun Maan ystävät järjestää luentosarjan, joka etsii vastauksia ajankohtaisiin ilmastoon, luonnonvaroihin ja liikenteeseen liittyviin kysymyksiin. Miten ilmastonmuutos tulee muuttamaan arkeamme?

Sanoista tekoihin – käytännön vinkkejä sosiaalisesti vastuullisiin hankintoihin

Suomalaisten julkisten hankintojen vaikutukset ulottuvat kehitysmaiden ihmisiin oli kyse sitten kahvista, kalusteista tai tietokoneista. Tervetuloa ”Sanoista tekoihin – käytännön vinkkejä sosiaalisesti vastuullisiin hankintoihin” -seminaariin kuulemaan, millaisia mahdollisuuksia hankintalaki antaa ihmisoikeusvaikutusten huomioimiseen ja miten tämä käytännössä onnistuu.