Tšadjärven alueella 11 miljoonaa avun tarpeessa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tšadjärven alueella 11 miljoonaa avun tarpeessa

Alueen kriisi äänestettiin viime vuonna maailman laiminlyödyimmäksi humanitaariseksi kriisiksi.

Humanitaarisen avun tarpeessa olevien määrä on noussut noin 11 miljoonaan Afrikassa Tšadjärven alueella. Taustalla on vuosia kestänyt Nigerian ääriliike Boko Haramin kapinan aiheuttama pakolaisuus ja ruokapula.

"Toivoisin, että minulla olisi hyviä uutisia mutta ei ole. 11 miljoonaa ihmistä tarvitsee epätoivoisesti humanitaarista apua, 7,1 miljoonaa kärsii vakavasta ruokapulasta. He elävät reunalla ja selviytyvät, jos voivat, yhdellä aterialla päivässä", sanoi YK:n Sahelin alueen humanitaarinen koordinaattori Toby Lanzer eilen.

Karuja tilastoja selittää osin se, että sitä mukaa kun Nigerian armeija on ajanut Boko Haramin taistelijoita hajalleen, avustusjärjestöt ovat päässeet uusille alueille, joilta on paljastunut lisää avun tarpeessa olevia. Vielä vuosi sitten vakavassa ruokapulassa olevien määräksi arvioitiin noin kolme miljoonaa.

Avustustyötä on turvattomuuden lisäksi vaikeuttanut rahapula ja se, että kriisi on saanut vain vähän kansainvälistä huomiota. Avustusjärjestöt äänestivät Tšadjärven kriisin joulun alla uutistoimisto Reutersin kyselyssä maailman unohdetuimmaksi humanitaariseksi kriisiksi.

"Syyria särki sydämeni, mutta totaalisen inhimillisen kärsimyksen ja lähes olemattoman medianäkyvyyden vuoksi Boko Haramin Nigeriassa ja Nigerissä aiheuttama ruokakriisi oli pahinta", sanoi Caritas-järjestön humanitaarinen johtaja Suzanna Tkalec tuolloin.

Islamilaista valtiota tavoitteleva Boko Haram on ajanut yhteensä noin 2,4 miljoonaa ihmistä pakosalle Nigeriassa, Kamerunissa, Nigerissä ja Tšadissa. Nigerian armeijalla on käynnissä kovaotteinen kampanja ryhmää vastaan. Viime viikolla se pommitti erehdyksessä pakolaisleiriä, ja kymmeniä siviilejä kuoli.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia