Siirtolaisuus ja pakolaisuus
Noin 300 000 kuubalaista muutti maasta viime vuonna. Taustalla on muun muassa paheneva talouskriisi. Tilapäisesti muuttavista enemmistö on naisia, joista moni yrittää tienata rahaa elättääkseen Kuubaan jääneen perheen.
12.9.2023
Jo neljäsosa Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueen siirtolaisista on lapsia. Osuus on noussut nopeasti.
8.9.2023
18-vuotias opiskelija Jamila Shulekha jätti viime kesänä Helsingin mukavuudet ja matkusti Bangladeshiin tutustumaan Myanmarista paenneiden rohingyapakolaisten elämään. Vierailu sai hänet ajattelemaan ihmiskunnan pahuutta mutta myös uskomaan mahdollisuuksiin parantaa haavoittuvimpien ihmisten – myös rohingyoiden – elämää.
15.8.2023
Ihmiset sotivat liian nopeasti ja löytävät ratkaisuja liian hitaasti, toteaa YK:n pakolaiskomissaari Filippo Grandi. YK:n pakolaisjärjestön tuoreiden tilastojen mukaan pakenemaan joutuneiden määrä nousi viime vuonna yli sataan miljoonaan.
14.6.2023
Afrikan maihin suunnattiin viime vuonna noin seitsemän prosenttia vähemmän apua kuin edellisvuonna. Kymmenen laiminlyödyn pakolaiskriisin vaikutusten torjumiseen onnistuttiin keräämään vain neljännes summasta, joka kerättiin Ukrainaa varten, kertoo Norjan pakolaisneuvosto. Sen mukaan maailmalla olisi varaa parempaan.
5.6.2023
Kahden dollarin leikkaus voi johtaa katastrofiin, sillä jo nyt lähes puolet pakolaisperheistä ei saa riittävästi ruokaa ja lapset kärsivät aliravitsemuksesta.
20.2.2023
EU pitää Turkkia turvallisena maana, mutta todellisuudessa Turkki pakottaa pakolaisia palaamaan Syyriaan, kritisoi ihmisoikeusjärjestö raportissaan.
25.10.2022
Paperittomille oleskeluluvan saaminen on Suomessa tehty melkein mahdottomaksi. Tilanne pitäisi korjata lakimuutoksin, sillä se olisi sekä yksilön että yhteiskunnan etu, kirjoittavat Michelle Gripenberg ja Ilkka Tuomainen.
11.9.2022
Esimerkiksi Ghanassa nuoret miehet muuttavat kuivuutta pakoon maan eteläosiin ja joutuvat herkästi velkaorjuuteen.
22.9.2021
Tilaa aihepiirin Siirtolaisuus ja pakolaisuus RSS-syöte