Siirtolaisuus ja pakolaisuus
EU pitää Turkkia turvallisena maana, mutta todellisuudessa Turkki pakottaa pakolaisia palaamaan Syyriaan, kritisoi ihmisoikeusjärjestö raportissaan.
25.10.2022
Paperittomille oleskeluluvan saaminen on Suomessa tehty melkein mahdottomaksi. Tilanne pitäisi korjata lakimuutoksin, sillä se olisi sekä yksilön että yhteiskunnan etu, kirjoittavat Michelle Gripenberg ja Ilkka Tuomainen.
11.9.2022
Esimerkiksi Ghanassa nuoret miehet muuttavat kuivuutta pakoon maan eteläosiin ja joutuvat herkästi velkaorjuuteen.
22.9.2021
Kolumbiaan saapuu päivittäin satoja tai jopa tuhansia pakolaisia Venezuelasta. Maa on myöntänyt tulokkaille oikeuden muun muassa työntekoon ja julkisiin palveluihin. Yhteiselo ei ole sujunut kitkatta, mutta esimerkiksi kukka-ala on hyötynyt uudesta työvoimasta.
2.8.2021
Maan sisäisiä pakolaisia on jo kaksi kertaa enemmän kuin kansainvälisiä pakolaisia. Tuore raportti peräänkuuluttaa etenkin paikallisia ratkaisuja pakolaisuuden ehkäisemiseksi.
20.5.2021
Etiopialaiselle Nguenyyielin pakolaisleirille on paennut tuhansia ihmisiä konfliktista kärsivästä Etelä-Sudanista. 18-vuotias pakolainen Chuol Nyakoach uskoo, että koulutuksesta on hyötyä myös rankkojen kokemusten käsittelyssä.
10.5.2021
Noin 250 ihmistä on kuollut tammikuun puolivälin jälkeen tapahtuneessa kahdessa kahakassa. YK pelkää, että väkivalta kasvaa, kun vanhat jännitteet nousevat taas pintaan.
25.1.2021
Tuuli Karjala kiinnostui pakolaisoikeudesta opiskeluaikoinaan ja näki pakolaisjoukot omin silmin ensimmäisen kerran Ecuadorin ja Kolumbian rajalla. Nyt hän johtaa Syyriassa YK:n pakolaisjärjestön raportointiyksikköä. Turvapaikkahakemusten arvioijan pitää olla empaattinen mutta objektiivinen, hän sanoo.
8.12.2020
Vain runsaat 15 000 pakolaista on tänä vuonna sijoitettu uuteen kotimaahan. Tarvetta olisi 1,4 miljoonalla.
24.11.2020
Tilaa aihepiirin Siirtolaisuus ja pakolaisuus RSS-syöte