Eritrea

Ihmisiä kadulla ja bussi

Eritrean ja Etiopian sopu on lisännyt liikennettä rajan molemmin puolin – ”Tapasin isäni ensi kerran 26 vuoteen”

Yhä useammat eritrealaiset ja etiopialaiset ovat päässeet vierailemaan toistensa luona sen jälkeen, kun maat solmivat sovun viime kesänä. Moni eritrealainen hakee kuitenkin edelleen Etiopiasta turvapaikkaa, sillä maan ihmisoikeustilanne on ennallaan.
Vuoria ja tie

Etiopia sovittelee Eritrean kanssa – rauhanele voi viedä Eritrean kovalta kurilta pohjan

Etiopia on yllättäen luvannut ryhtyä toteuttamaan Eritrean kanssa vuonna 2000 solmittua rauhansopimusta. Aloite hämmentää Eritrean johtoa, joka tähän mennessä on perustellut rautaista kurinpitoa sodan uhalla.
Kaksi eritrealaista nuorta miestä.

Etiopian ja Eritrean vihanpito ei koske pakolaisia

Etiopia ottaa avosylin vastaan Eritrean ja monen muunkin maan pakolaiset. Solidaarisuuden osoittamisen lisäksi syynä lienee myös halu hyötyä tulijoista.

Eritrean pakolaisten lehti varoittaa Euroopasta

Etiopiassa ilmestyvä lehti käsittelee siirtolaisuuden vaaroja ja kertoo Euroopan todellisuudesta, kertoo päätoimittaja Estifo.

YK-raportti: Eritrean johto syyllistyy rikoksiin ihmisyyttä vastaan

Tutkijoiden mukaan satunnaisen vierailijan maasta saama kuva on vääristynyt, sillä kidutus ja muu väkivalta tapahtuu suljettujen ovien sisäpuolella.

Suomi raivaa kehitysyhteistyölle tietä sulkeutuneessa Eritreassa

Suomen rahoittamat korkeakouluhankkeet ovat alkaneet maassa lupaavasti. Ulkoministeriössä uskotaan, että maan johto on halukas uudistumaan.

Amnesty: Eritrean asepalvelus yhä ylipitkä

Monia Eurooppaan pakenevia eritrealaisia pidetään elintasopakolaisina, vaikka he pakenevat lähes määrättömän pituista asepalvelusta.

"Itä-Afrikan kriisi on mahdollisuus pelastaa suuri määrä ihmishenkiä"

Itäafrikkalaiset eivät kaipaa sääliä vaan apua, Suomessa vieraillut Unicefin pääjohtaja Anthony Lake toteaa.

Unicefin janopäiväkeräys: vettä Eritreaan

UNICEF:in Janopäiväkeräyksen kohdemaa on Eritrea. Keräyksen tuotolla parannetaan vesi- ja saniteettihuoltoa vesipulan vaivaamassa maassa. Valtakunnallinen katukeräys järjestetään 27.-30.4. Lipaskerääjiä kaivataan, vapaaehtoiseksi kerääjäksi voi ilmoittautua vaikkapa UNICEF:in verkkosivuilla. Keräystä varten on myös avattu lahjoituspuhelin ja lahjoitustili.

Eritrean ja Etiopan välit kiristyvät jälleen

Etiopian ja Eritrean rauhanhieronta heilahti parissa viikossa äärimmäisyydestä toiseen: syyskuun puolivälissä aistittu toiveikkuus synkkeni kuun vaihteessa sodan uhkaksi.
Tilaa aihepiirin Eritrea RSS-syöte