BRICS ja kehitys

Soijaviljelmäpelto, puu ja auringonlasku.

Brasilia kirittää soijantuotannossa

Maan ennustetaan ohittavan Yhdysvallat maailman johtavana soijantuottajana seuraavan vuosikymmenen aikana. Ongelmia ovat kuitenkin geenimuokattujen siemenien ja kemikaalien käyttö.

Älypuhelimilla vääryyttä vastaan Rion olympialaisissa

Faveloiden asukkaat raportoivat kotikulmiensa ihmisoikeusloukkauksista paikallisen aktivistin Raull Santiagon perustaman sivuston kautta. Raportoinnin tarve on suuri, sillä poliisiväkivalta on kasvanut olympilaisten alla.

Laina on Brasiliassa huippukallista

Luottotilien korot voivat nousta jopa satoihin prosentteihin ja tavallisesta pankkilainastakin peritään 72 prosentin korko. Korot nousivat erityisesti vuonna 2014 alkaneen talouskriisin aikana.

Brasilian syrjittyjen ääni kuuluu faveloiden vaihtoehtomedioissa

Faveloissa on valokuvakollektiiveja, sosiaalisen median ryhmiä ja yhteisömedioita, jotka pyrkivät yhteiskunnalliseen muutokseen. Leonardo Custódio tutki media-aktivisteja neljä vuotta.

Öljy pyörittää Rio de Janeiroa

Kalastus uhkaa loppua, ilmansaasteet ja happosateet haittaavat elämää.

Brasilia helpottaa köyhyyttä rahalla

Bolsa Familia -tukiohjelma on nostanut 50 miljoonaa brasilialaista äärimmäisestä köyhyydestä, mutta pelastettavia riittää yhä.

Argentiina palaa kartalle

Talousromahduksen 2000-luvun alussa kärsinyt maa sai kutsun Brics-maiden kokoukseen.

Brasilia antamassa anteeksi miljoonalainat Afrikalle

Kaksitoista afrikkalaista valtiota on hyötymässä lähes 900 miljoonan dollarin arvoisista velkojen uudelleenjärjestelyistä.

Kiina nousi matkailun kärkimaaksi

Keskiluokan kasvu on kiihdyttänyt kiinalaista turismia ja jättänyt jälkeensä Saksan ja Yhdysvallat, kirjoittaa Thalif Deen.

Logistiikka jäi 1900-luvulle Brasiliassa

Brasilia on ohittamassa Yhdysvallat soijan ja maissin tuotannossa, mutta raaka-aineiden vienti takkuaa heikon infrastruktuurin takia, kirjoittaa Mario Osava.

Brasilia rakentaa Angolaa

Brasialaiset suuryritykset toteuttavat rakennushankkeita Angolassa, luoden uusia työpaikkoja ja kehitystä. Sivutuotteena syntyy korruptiota ja suosikkijärjestelmiä, kirjoittaa Mario Osava.

Kiinan tuloerot vaarallisen suuria

Vuosien tauon jälkeen julkistettu tuloeroja mittaava Gini-indeksi todisti virallisesti, että maan tuloerot ovat kasvaneet huolestuttavan suuriksi.

Afrikka avautuu Brics-maille

Etelä-Afrikka on pieni muiden Brics-maiden rinnalla, mutta se pyrkii lisäämään painoarvoaan toimimalla porttina koko Afrikan mantereelle, kirjoittaa John Fraser.

ANC:n juhlavuodesta tuli taistelujen vuosi

ANC:n valtakaudella Etelä-Afrikan rikkaat ovat rikastuneet entisestään ja osa köyhistä köyhtynyt lisää, kirjoittaa Helvi Kolehmainen. 
Tilaa aihepiirin BRICS ja kehitys RSS-syöte