Brasilia antamassa anteeksi miljoonalainat Afrikalle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Brasilia antamassa anteeksi miljoonalainat Afrikalle

Kaksitoista afrikkalaista valtiota on hyötymässä lähes 900 miljoonan dollarin arvoisista velkojen uudelleenjärjestelyistä.

Brasilia on ilmoittanut antavansa anteeksi lähes 900 miljoonan dollarin arvosta afrikkalaisten valtioiden ottamia lainoja. Brasilian presidentti Dilma Roussef ilmoitti lainojen peruutuksista ja uudelleenjärjestelyistä 12 valtiolle vieraillessaan Afrikan unionin kokouksessa Etiopiassa toukokuun lopussa.

Asiantuntijoiden mukaan Brasilian ele on tulkittu osaksi kaupallisten suhteiden vahvistamista aiempaa tärkeämmällä markkina-alueella.

"Erityissuhteen ylläpitäminen Afrikan kanssa on strategisesti tärkeää Brasilian ulkopolitiikan kannalta", kommentoi Roussefin tiedottaja Thomas Traumann medialle. Traumannin mukaan suurin osa velasta oli kertynyt 1970-luvulta lähtien ja neuvotteluja velan ehdoista oli käyty jo aikaisemmin.

Eniten velkaa Brasilialle on Kongo-Brazzaville ja seuraavina Tansania ja Sambia. Velkojen uudelleenjärjestely pitää sisällään myös suopempia korkotasoja ja pidempiä aikoja velan takaisinmaksuerille, kertoi Brasilian ulkoministeriön tiedottaja.

Brasilia on viime vuosina lisännyt merkittävästi taloudellisia siteitään Afrikan kanssa. Maan virallisten tilastojen mukaan kauppa Brasilian ja Afrikan välillä on viisinkertaistunut viimeisen vuosikymmenen aikana ja Brasilia myös avannut uusia lähetystöjä eri puolelle Afrikkaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia