globalisaatio

Nainen pudottaa äänestyslipukkeen laatikkoon

Afrikkalaiset saavat vähemmän demokratiaa kuin haluaisivat, selviää kyselystä – Maanosan asukkaiden mielipiteet kiinnostavat nyt Eurooppaakin

Afrobarometri-mielipidemittaus paljastaa, mitä afrikkalaiset ajattelevat. Se kiinnostaa nyt myös maanosan ulkopuolella, sillä on tullut globaalin kilpailun näyttämö, sanoo ulkoministeriön Afrikka-politiikan asiantuntija Martti Eirola.
Mielenosoittajia kylttien kera

Ongelmamme ei ole siirtolaisuus

Äärioikeiston kannatus Euroopassa nojaa kolmen vuosikymmenen aikana kasvaneeseen vihaan, kirjoittaa IPS-uutistoimiston kunniapuheenjohtaja, italialainen Roberto Savio. Globalisaatio on rikastuttanut rikkaita ja köyhdyttänyt köyhiä, ja nyt häviäjät ovat vieraantuneet perinteisestä politiikasta.
ICRC:n pääjohtaja Yves Daccord

Suomessa vieraillut Punaisen Ristin pääjohtaja seuraa konfliktien kärjistymistä huolissaan – ”terveydestä on tullut uusi taistelukenttä”

Konfliktit ovat mutkistuneet, koska kansainvälinen yhteisö on kyvytön löytämään yhteisiä ratkaisuja, sanoo Punaisen Ristin kansainvälisen komitean johtaja Yves Daccord. Hän on huolissaan etenkin Syyriasta, jossa ihmisten sietokyky alkaa olla koetuksella.

Näkökulma: Äänestäjät pettyivät globalisaatioon

Edessämme on Trumpien maailma, mutta vastaako se oikeasti ihmisten kokemiin ongelmiin? Vastaus on ei, kirjoittaa IPS-uutistoimiston perustaja Roberto Savio.

Europarlamentti kritisoi Afrikan maatalouden alistamista bisnekselle

EU:n tukema New Alliance -aloite on jättänyt pien- ja perheviljelijät ulkopuolelle ja satsannut sen sijaan yrityksiin, tuoreessa päätöslauselmassa linjataan.

Missä on maailman napa?

Ajatus siitä, että meidän tulee ensin ratkaista omat ongelmamme, ennen kuin autamme muita ratkaisemaan heidän ongelmiaan, ei istu nykymaailmaan, kirjoittaa Milla Mäkinen.

Näkökulma: Sijoittajien tahdissa?

Taistelu transatlanttista vapaakauppasopimusta vastaan on vasta alkamassa, kirjoittaa Le Monde diplomatique -lehden päätoimittaja.

EU kauppaneuvotteluiden pyörteessä - muistaako unioni Andy Hallin?

EU:n ja Thaimaan vapaakauppaneuvottelut ovat loistava tilaisuus painostaa Thaimaata parantamaan työntekijöidensä oikeuksia, kirjoittaa Ulla Immonen.

Järjestöt: Eläinteollisuus koettelee jo maailman kantokykyä

Liha- ja maitoteollisuuden käytössä on jo 70 prosenttia maailman vesivaroista ja kolmannes viljelysmaasta, käy ilmi raportista.

WTO:n kauppasopimukselle tyrmäys kehitysjärjestöiltä

Kriitikoiden mukaan neuvottelut osoittavat, että WTO:sta ei voi koskaan tulla oikeudenmukaiseen ja tasa-arvoiseen globaaliin talousjärjestelmään pyrkivä foorumi.

Tuotannon pilkkominen mullisti maailmankaupan

G7-maiden osuus maailmankaupasta on pudonnut yli 50 prosentista enää reiluun kolmannekseen samalla, kun kehitysmaiden osuus on kasvanut.

Globaalit verot jakoivat mielipiteitä kehitysseminaarissa

Millaisia keinoja löytyy globaalin hyvinvoinnin lisäämiseksi ja löytyykö poliittista tahtoa jakaa maailman rahakirstua tasaisemmin, kysyttiin Kehys ry:n järjestämässä seminaarissa.

Moderni maailma ja orjuus

Orjuus ja ihmiskauppa ovat kasvussa nykyisen globaalin kapitalismin aikakaudella, kirjoittaa Jouko Jokisalo.

Kolumbian viljelijät kärsivät vapaakauppasopimuksesta

Yhdysvaltojen ja Kolumbian vapaakauppasopimuksen lupaukset markkinoiden avaamisesta eivät tuo helpotusta köyhille maanviljelijöille, kirjoittaa William Rivera.

Teollisuusmaiden raaka-ainenälkä onkin arvioitua isompi

Aiemmat mallit teollisuusmaiden tarvitsemista luonnonvaroista ovat liian positiivisia, sanotaan uudessa tutkimuksessa.

Maailman merimiesten asema kohenemassa

Merenkulkijoiden asemaa kohentava yleissopimus tuli elokuussa voimaan, kirjoittaa Carey L. Biron.

Kiinalaiset tavarat ja kauppiaat valtaavat Tansanian

Maan markkinoille tulvii piraattituotteita, jotka ajavat kotimaisia yrittäjiä ahtaalle, kirjoittaa Kizito Makoye .

Tutkimus: Vapaaehtoisuus keskeistä pakolaisten paluumuutossa

Vapaaehtoisen paluun termiä käytetään Suomen maahanmuuttopolitiikassa osittain harhaanjohtavasti, arvioidaan uudessa tutkimuksessa.

Raportti: Globalisaatio tekee köyhistä vielä köyhempiä

Köyhimmät eivät pysty vaikuttamaan globalisaation seurauksiin ja köyhtyvät entisestään, sanoo katolinen kehitysapujärjestö CAFOD.

Brasilia vähensi ilmastopäästöjä liki 40 prosenttia

Brasilian talkoilla metsähakkuiden vähentämiseksi oli merkittäviä vaikutuksia, kirjoittaa Fabiana Frayssinet.
Tilaa aihepiirin globalisaatio RSS-syöte