Suurmielenosoitus Monsantoa vastaan jäi huomiotta Suomessa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suurmielenosoitus Monsantoa vastaan jäi huomiotta Suomessa

Viikonlopun kansainvälinen suurtempaus puhtaan ruoan puolesta sai laimean vastaanoton Suomen mediassa, sanovat järjestäjät.

Viime lauantaina neljässä Suomen kaupungissa järjestetettiin mielenosoitus monikansallista maatalousyritys Monsantoa vastaan osana kansainvälistä tempausta, johon osallistui yli 400 kaupunkia 36 eri maassa.

Helsingissä marssi poliisin arvion mukaan noin 350-400 osanottajaa, ja marsseja järjestettiin myös Turussa, Oulussa ja Vaasassa. Kansainvälisesti tempaukseen osallistui useita satoja tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa.

Kansainvälisen marssin tarkoituksena oli osoittaa mieltä maataloudessa yleistyneitä geenimanipuloituja tuotteita vastaan. Järjestäjät olivat ottaneet Monsanton mielenosoituksen kohteeksi, sillä yritys on profiloitunut viime vuosina GMO-tuotteiden markkinajohtajaksi.

Marssi sujui Helsingissä järjestäjien mukaan rauhallisesti. Järjestäjät ovat kuitenkin pettyneitä vähäiseen medianäkyvyyteen, vaikka kyseessä oli merkittävä maailmanlaajuinen tapahtuma, kertoo tapahtumaa organisoimassa mukana ollut Anna Ahola maailma.netille.

Aholan mukaan Suomessa mielenosoituksen tarkoituksena oli myös tiedottaa ihmisille Suomessa geenimanipuloidun rehun käytön lisääntymisestä. Esimerkiksi rehutuotannon markkinajohtajat Suomen rehu ja Raisioagro ovat ottaneet geenimanipuloidun soijan rehukäyttöön sika- ja siipikarjatuotannossa tänä keväänä.

Mielenosoituksen järjestäjät haluavat Aholan mukaan myös muistuttaa kuluttajia tiedustelemaan aktiivisesti lihajalostamoilta ja ruokayrityksiltä onko lihatuotannossa käytetty geenimanipuloitua rehua. Ihmisiä on myös kehotettu vetoamaan maa- ja metsätalousministeri Jari Koskiseen puhtaan ruoan ja pakkausmerkintöjen puolesta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia