Somalian hallitus edelleen hampaaton | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Somalian hallitus edelleen hampaaton

Afrikan sarven kriisi jatkui viime vuonna lähestulkoon rauhassa, vaikka odotukset olivat kovia, sanoo Human Rights Watch.

Somalian hallitus epäonnistui viime vuonna maansa ihmisoikeustilanteen parantamisessa jopa pääkaupunki Mogadishussa, vaikka sillä oli takanaan kansainvälisen yhteisön vankka tuki, sanoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch.

"Suurista lupauksista huolimatta hallituksen käytännön työ osoittautui toisenlaiseksi. Vuoden aikana rankaisemattomuuden kulttuurin ja villinä rehottavan seksuaalisen väkivallan lopettamisessa otettiin ainoastaan taka-askelia", järjestö kritisoi vuosiraportissaan.

Useiden järjestöjen vuoden mittaan julkaisemat tiedotteet turvallisuustilanteen heikentymisestä ennustivat Human Rights Watchin nyt julkaistua arviota.

Muun muassa Amnesty International raportoi vuoden mittaan, kuinka järjestön haastattelemat seksuaalisen väkivallan uhrit välttelivät viranomaisia syytteiden pelossa. Turvallisuuden murenemisesta syksyn aikana kertoi myös kaksi vuosikymmentä Somaliassa työskennelleen Lääkärit ilman rajoja -järjestön ilmoitus vetäytyä maasta sen jälkeen, kun hyökkäykset järjestön työntekijöitä vastaan jatkuivat. 

HRW:n mukaan viranomaiset epäonnistuivat myös sisäisten pakolaisten olojen parantamisessa tai edes turvallisuuden takaamisessa haltuun otetuilla alueilla.

"Somalian kansainväliset tukijat sanovat, että maa on nyt vakauden tiellä, mutta hallituksen hampaattomuus turvallisuuden ja avun tarjoamisessa jopa sen hallitsemilla alueilla kertoo toisenlaista tarinaa", HRW:n Afrikka-ohjelman johtaja Leslie Lefkow sanoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia