Uutiset

Greenpeace voitti kiistan Nestespoil-verkkotunnuksesta

YK:n tekijänoikeusjärjestön mukaan sananvapauteen kuuluu epäkaupallinen kritiikki, eikä rajuakaan kritiikkiä katsota maineen tahraamiseksi.

Tekijänoikeuksia valvova YK-järjestö WIPO on hylännyt Neste Oilin valituksen Greenpeacen Nestespoil-kampanjasivustosta.

Neste Oilin valitusta käsitellyt paneeli totesi epäkaupallisen kritiikin kuuluvan sananvapauteen. Paneelin mukaan Greenpeace ei myöskään pyrkinyt kampanjasivustollaan harhauttamaan internetin käyttäjiä tai tavoittelemaan taloudellista etua Neste Oilin tuotemerkin avulla.

Greenpeacen ohjelmajohtaja Tapio Laakso pitää WIPO:n päätöstä sananvapauden kannalta merkittävänä. Neste Oil on yksi maailman suurimmista yksittäisistä palmuöljyn käyttäjistä, mistä syystä kampanjasivuston kritiikin tulikin kohdistua yhtiön liikemerkkiin, Laakso muistuttaa.

Kritiikki Neste Oilia kohtaan on Greenpeacen mukaan yhä aiheellista. Yhtiön osavuosikatsauksen mukaan palmuöljy on edelleen biodieselin pääraaka-aine ja dieselin tuotanto on kohonnut ennätyksellisen korkeaksi.

Järjestöjen toiminta sananvapausyhtiötympäristö Suomi

Lue myös

SaferGlobe-järjestön logo ovessa

Rahoituksen loppuminen uhkaa Suomen asekauppaa tutkivan SaferGloben toimintaa

Ulkoministeriö ei myöntänyt tänä vuonna lainkaan yleisrahoitusta SaferGlobe-ajatushautomolle. ”Tuntuu, että näin pieni rahoitus ei häviäisi, ellei meidän toimintaamme haluttaisi vaikuttaa kielteisesti”, sanoo SaferGloben toiminnanjohtaja Maria Mekri.
Sininen maapallo

Suomeen uusi kehitysjärjestöjen kattojärjestö

Kepa ja Kehys yhdistyivät eilen Fingoksi. Sen tarkoituksena on tarjota kaikki palvelut yhdeltä luukulta.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Nainen lähikuvassa

Vihapuhe ei leviä vain Euroopassa – Etelä-Sudanissa taistellaan ilmiötä vastaan muun muassa radion avulla

Eteläsudanilaiset uskovat, että muualle muuttaneet, koulutetut ihmiset puhuvat totta. Se lietsoo vihapuhetta maassa, jossa suurin osa väestöstä ei edes käytä nettiä. ”Tarvittaisiin lisää kriittistä ajattelua”, sanoo vihapuheen vastaista ohjelmaa vetävä Achol Jok Mach.
Pieni robotti tietokoneen näppäimistön vieressä

Tappajarobotit – Kauhukuva joka on estettävä

Roboteilla on monia etuja ihmissotilaaseen nähden. Se ei tunne syyllisyyttä eikä kärsi painajaisista jälkikäteen. Uhkana voi olla jopa hallitsematon robottisota, kirjoittaa Antero Honkasalo.
WFP:n pääjohtaja David Beasley istuu pöydän ääressä

Jemenin kapinallisia syytetään ruoka-avun viemisestä – WFP uhkaa jäädyttää avun

Maailman ruokaohjelma sanoo, ettei se pysty toimimaan Jemenissä riippumattomasti huthikapinallisten toiminnan vuoksi. Järjestö jakaa kuukausittain apua kymmenelle miljoonalle ihmiselle.
Ihmisiä istumassa riveissä seminaarihuoneessa

Kuubassa on alettu viimein puhua naisten murhista – Myytit tekevät ilmiöstä kuitenkin usein näkymättömän

Uuden raportin mukaan puolison tai ex-puolison aiheuttamat naisten kuolemat ovat viime vuosina vähentyneet Kuubassa. Tietoisuus aiheesta on kasvanut median ansiosta sekä sen jälkeen, kun kuubalaiset saivat joulukuussa internetyhteyden kännyköihinsä.

Luetuimmat