Finnwatch

Finnwatch tarkkailee suomalaisten ja Suomeen vahvasti sidoksissa olevien yritysten toiminnan vaikutuksia kehitysmaissa. Järjestön taustavoimina on joukko suomalaisia kehitys-, ay- ja ympäristöjärjestöjä. Finnwatch ei ole Maailma.netin jäsen.

Andy Hall

Finnwatch-tutkijalle hyviä uutisia – yksi syytteistä hylätty

Ananasmehutehtaan väärinkäytöksiä Thaimaassa tutkineen Andy Hallin kunnianloukkaussyyte on kaatunut korkeimmassa oikeudessa. Syyskuun tuomio kuitenkin pysyy voimassa.

Finnwatch-tutkijalle ehdollinen vankeusrangaistus – "surullinen päivä sananvapaudelle"

Ananasmehutehtaan ihmisoikeusloukkauksia Thaimaassa tutkinut Andy Hall välttyi kovimmalta rangaistukselta, mutta tuomio on silti yllätys.

Näkökulma: Asenne ratkaisee

Firmojen änkyröinti yritysvastuuasioissa on käymässä harvinaiseksi, ja ilahduttavia esimerkkejä tulee yhä enemmän vastaan, kirjoittaa Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala.

Finnwatch-tutkijan vakavimpien syytteiden käsittely alkamassa

Ihmisoikeusloukkauksia thaimaalaisella ananasmehutehtaalla paljastanut Andy Hall voi saada seitsemän vuoden vankeustuomion.

Näkökulma: EVA verokeidaspopulistina

Elinkeinoelämän valtuuskunnan pamfletti verokeidasmyyteistä sortuu olkinukkeargumentteihin, virheisiin ja sumeaan logiikkaan, kirjoittaa Lauri Finér.

Neste julkisti palmuöljytoimittajansa

Finnwatch kiittelee yhtiötä, jonka alihankkijan palmuöljytuotannosta on aiemmin löytynyt ongelmia.
Andy Hall

Finnwatch-tutkijalle matkustuskielto

Väärinkäytöksiä ananasmehutehtaalla paljastaneen Andy Hallin oikeudenkäyntipiina Thaimaassa jatkuu jo neljättä vuotta.

Eettisiä joulukonvehteja saa yhä etsiä

Vastuullisuussertifioituja konvehteja on tarjolla hieman viime vuotta enemmän, mutta tarjontaa supistaa Maraboun luopuminen sertifikaatista, kertoo Finnwatch.

Finnwatch: Tokmannin tuotevalmistajat polkeneet työntekijöiden oikeuksia

Thaimaassa valmistettujen lastenhoitotuotteiden sekä mangosäilykkeiden taustalta löytyi muun muassa laittoman alhaisia palkkoja.

Finnfundin pääomakorotus vastatuulessa

Ulkoministeriö valmistelee "vaihtoehtoista tapaa" tukea kehitysmaihin suuntautuvia investointeja, sillä Tilastokeskuksen linjaus vaikeuttaa suunnitelmaa korottaa Finnfundin pääomaa finanssisijoituksena.

Suomeen tuotavaa broileria tuotetaan kehnoissa työoloissa

Thaimaalaiseen broilerintuotantoon liittyy vakavia työntekijöiden oikeuksien loukkauksia, ja kuluttajan on vaikea tietää, mistä broileri on peräisin, kertoo Finnwatch.

Suomi haluaa vapaaehtoista konfliktimineraalikaupan sääntelyä

Suomalaisjärjestöt muistuttavat, että ihmisoikeuksien kunnioittaminen ei voi olla vapaaehtoista. EU:n on määrä päättää sääntelystä ensi vuonna.
Tilaa aihepiirin Finnwatch RSS-syöte