Afrikassa on tehostettava verohallintoa ja vero-oikeudenmukaisuuden toteutumista esimerkiksi progressiivisen verojärjestelmän kautta, kirjoittaa Attac ry:n hanketiedottaja Eetu Kukila. Attacin ja Reilu vero ry:n tuoreessa raportissa listataan keinoja pääomapaon estämiseksi.
Myös suomalaiset työeläkeyhtiöt osallistuvat veroparatiisitalouteen. On turha odottaa muutoksen tapahtuvan itsestään, kun suuryritykset käyttävät valtaa työeläkeyhtiöissä ja houkutus vapaamatkustukseen on suuri. Pelisääntöjä on muutettava, kirjoittaa vero-oikeutta tutkiva Lauri Finér.
Ecuadorin verotulot ovat kolminkertaistuneet kymmenessä vuodessa, eikä se johdu veronkorotuksista vaan perinnän tehostamisesta, maan ulkoministeri Guillaume Long sanoo.
Verojen välttely veroparatiisien avulla on järjestelmällistä yhteiskunnan ryöstämistä, joka YK:n on aika panna kuriin, vaatii Alfred de Zayas tuoreessa raportissaan.
Ulkomaisten yritysten veronkierto vie kehitysmailta valtavia summia vuodessa. Länsimaat ovat jo kahdesti torpanneet kehitysmaiden ehdotuksen, jossa rahavirrat ja veronkierto saatettaisiin YK:n alaisen elimen valvontaan.
Kansalaisjärjestöjen pitkään lobbaama verotietouudistus on jäänyt puolitiehen – kuten moni muukin finanssikriisin jälkeen käynnistetty aloite, kirjoittaa Matti Ylönen.
Finnfundin veroparatiisisotkuja on puitu viime aikoina mediassa, mutta samanlaisia löytyy muiltakin kehitysrahoituslaitoksilta, kirjoittaa Eva Nilsson.
Suomi on tehnyt haitallisia verosopimuksia kehitysmaiden kanssa, vaikka kehityspoliittinen ohjelma puhuu nimenomaan kehitysmaiden verojärjestelmien vahvistamisesta, tutkimus kritisoi.