Mauritania

Maskimainos, kaksi ihmistä ja autoja kadulla.

Koronavirus lisännyt rajusti lasten humanitaarisen avun tarvetta Länsi-Afrikassa – Mauritaniassa ruoka-avun tarve on nelinkertaistunut

Lähes viisi miljonaa lasta tarvitsee apua neljässä maassa, ja määrä on noussut 60 prosenttia koronaviruspandemian aikana. Perheet joutuvat nyt valitsemaan, eristäytyvätkö ne viruksen pelossa kotiin ja ovat ilman ruokaa vai lähtevätkö etsimään töitä, kertoo Pelastakaa Lapset.
Mauritanian lippu

Raiskauksen uhrit pelkäävät rikossyytteitä Mauritaniassa

Avioliiton ulkopuolinen seksi on kriminalisoitu Mauritaniassa. Siksi raiskaustutkinta saattaa muuttua moraalitutkinnaksi, selviää tuoreesta tutkimuksesta.

Mauritania vapautti orjuutta vastustavia aktivisteja

Aktivistit tuomittiin viime kesänä muun muassa luvattomaan järjestöön kuulumisesta. Maassa esiintyy yhä orjuutta.

Orjuuden vastustaminen vei vankilaan Mauritaniassa

YK on huolissaan orjuuden vastaisista aktivisteista, jotka on tuomittu vankilaan. Mauritania lakkautti orjuuden viimeisenä maailmassa.

Aids haastaa vanhoillisen Mauritanian

Kertominen turvaseksistä ja kondomista on haastava tehtävä aids-valistajille vanhoillisen islamin hallitsemassa Mauritaniassa.

Mauritiuksen maatalous laajenee Madagaskariin

Intian valtameressä sijaitseva Mauritiuksen saarivaltio on löytänyt kosolti uutta viljelymaata – 800 kilometrin päässä sijaitsevasta ja 300 kertaa suuremmasta Madagaskarista. Mauritius tuottaa jonkin verran sokeria, hedelmiä ja vihanneksia, mutta se joutuu tuomaan valtaosan ruoastaan ulkomailta.
Tilaa aihepiirin Mauritania RSS-syöte