Sam Olukoya

Naisia vihanneslautasten kera

Ilmastonmuutos ruokkii Boko Haramia Nigeriassa – Kuivuuden yleistyessä kiusaus liittyä ääriliikkeeseen kasvaa

Ilmastonmuutos vaikeuttaa perinteisten elinkeinojen harjoittamista Koillis-Nigeriassa ja tarjoaa Boko Haramille rekrytointimahdollisuuksia. Ääriliikkeen luoma turvattomuus vaikeuttaa myös sopeutumista ilmastonmuutokseen.
Nainen pesee astiaa kumartuneena

Boko Haram sieppaa yhä tyttöjä sotasaaliikseen Nigeriassa

Boko Haram käyttää tyttöjä muun muassa seksikumppaneina sekä panttivankeina, joiden avulla se kiristää viranomaisia vapauttamaan omia jäseniään vankilasta. Vangittujen tyttöjen synnyttämistä poikalapsista kasvatetaan uusia taistelijoita.

Nigeria heräsi taisteluun tupakointia vastaan

"Terveysministeriö varoittaa, että tupakoijaa uhkaa kuolema nuorella iällä", lukee savukeaskissa Afrikan runsasväkisimmässä valtiossa Nigeriassa. Teksti ei kuitenkaan paljoa auta, jos nuoriso ei sitä osaa lukea.

Maakaasun soihdutus jatkuu Nigeriassa

Nigerian hallitus varoitti maassa toimivia öljy-yhtiöitä viime lokakuussa, että niiden on lopetettava maakaasun soihdutus uuden vuoden alkaessa. Nyt aikaraja on jo lykätty vuoden loppuun, eikä moni usko senkään toteutuvan. Soihdutus vaikuttaa tuhoisasti ympäristöön ja ihmisten terveyteen.

Nigerian öljyalueella kytee edelleen

Nigerjoen suiston kapinaliikkeen johtaja Alhaji Mujahid Dokubu-Asari on luvannut riisua joukkonsa aseista, mutta tilanne alueella on edelleen tulenarka. Arvostelijoiden mielestä Dokubu-Asari on pelkkä hallituksen kätyri. Kapinalliset vaativat suiston köyhille asukkaille suurempaa osaa öljytuloista. Vaatimukselle on viime kuukausina annettu pontta iskuilla öljyn tuotantolaitoksia ja putkia vastaan.

Kotimaiset yritykset vaativat osaansa öljyntuotannosta Nigeriassa

Öljy on Nigerian talouden kiistaton tukijalka. Yli neljä vuosikymmentä öljynporausten aloittamisen jälkeen maan öljyteollisuus on kuitenkin yhä lujasti ulkomaisissa käsissä. Nyt Nigeriassa vaaditaankin vahvistamaan paikallisten yritysten ja ammattilaisten asemaa maan öljyntuotannossa.
Tilaa aihepiirin Sam Olukoya RSS-syöte