Vuoden kotoutumisteko -tunnustus maahanmuuttajia ja työnantajia yhdistävälle sovellukselle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vuoden kotoutumisteko -tunnustus maahanmuuttajia ja työnantajia yhdistävälle sovellukselle

Suomen Pakolaisapu halusi tänä vuonna antaa tunnustusta etenkin teknologisille innovaatioille, jotka edistävät kotoutumista.

Tietokoneen näppäimistö

Vuoden kotouttamisteko -tunnustuksessa haluttiin tänä vuonna korostaa erityisesti teknologisten innovaatioiden mahdollisuuksia kotouttamisessa. Kuva: iwishmynamewasmarsha / Flickr.com / CC BY-NC 2.0.

Suomen Pakolaisapu on myöntänyt Vuoden kotoutumisteko -tunnustuksen Match Made in Startup Refugees -sovellukselle.

Sovellus tuo yhteen vasta maahan muuttaneita työnhakijoita ja eri alojen osaajia etsiviä työnantajia. Sen avulla turvapaikanhakija tai pakolainen voi luoda itselleen osaamisprofiilin ja ansioluettelon alustalle, jonka avulla Startup Refugees välittää 500 toimijan verkoston tarjoamia koulutus- ja työmahdollisuuksia sekä tukea yrityksen perustamiseen.

Sovellus haluttiin palkita, sillä se on jo laajassa käytössä ja on tuonut maahanmuuttajille opiskelu-, työ- ja yrittäjyysmahdollisuuksia. Kehittämisessä oli mukana satoja vapaaehtoisia eri yrityksistä ja oppilaitoksista.

“Match on erinomainen esimerkki siitä, miten teknologia ja eri tahojen välinen yhteistyö voi tuoda kekseliäitä ratkaisuja kotoutumisen kentälle. Tähän mennessä Matchin avulla on kerätty jo 2700 profiilia ja välitetty 465 työpaikkaa”, sanoo Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen tiedotteessa.

Vuoden kotouttamisteko -tunnustuksessa haluttiin tänä vuonna korostaa erityisesti teknologisten innovaatioiden mahdollisuuksia kotouttamisessa. Lehtisen mukaan Matchissa erityisen arvokasta on se, että se on herättänyt huomiota myös ulkomailla.

“Suomesta löytyy paljon teknologiaosaamista juuri tältä saralta, ja uskommekin, että tällaiselle on paljon kysyntää myös kansainvälisesti. Toivomme, että Startup Refugeesin työ voi innostaa muitakin kehittämään uusia innovaatioita kotouttamistyöhön.”

Tunnustus myönnettiin eilen Helsingin Kulttuuritalolla.

Pakolaisapu myönsi Vuoden kotoutumisteko -tunnustuksen nyt toista kertaa. Match Made in Startup Refugeesin lisäksi kolmen kärkeen pääsivät kotouttamista helpottava verkkopalvelu Verkkokoto sekä mobiilipeli Guider Game.

Viime vuonna tunnustuksen sai Helsingin kaupungin leikkipuisto- ja perhetalotoiminta Kotoklubi Kaneli, joka  on tarkoitettu etenkin kotona lapsen kanssa oleville maahanmuuttajille.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia