Siirtolaiset ja pakolaiset Euroopassa
Yli sata lasta on kuollut tänä vuonna pyrkiessään Välimeren yli Eurooppaan. Unicefin mukaan yhä useampi Eurooppaan saapuva lapsi tulee ilman huoltajaa tai vanhempiaan.
2.10.2023
EU käyttää apua siirtolaisuuden pysäyttämiseen Nigerissä, Libyassa ja Tunisiassa sen sijaan, että se yrittäisi pysäyttää köyhyyden, kritisoi Oxfam. Sen mukaan EU saattaa rikkoa sekä omia sääntöjään että OECD:n ohjeita.
22.9.2023
Suomen uusi maahanmuuttopolitiikka voi ilahduttaa kansallismielisiä perussuomalaisia, mutta se on paluuta menneeseen aikaan, jolloin Suomea verrattiin Albaniaan toisena kahdesta Euroopan maasta, jossa on vähiten ulkomaalaisia, kirjoittaa Linus Atarah.
26.6.2023
Pohjois-Afrikasta Italiaan tulevien siirtolaisten määrä on tänä vuonna moninkertaistunut, ja samaan aikaan myös kuolleiden määrä on kasvanut. IOM vaatii valtioilta vastuunottoa pelastustoimista.
14.4.2023
YK:n ja ihmisoikeusjärjestöjen kritisoima oikeudenkäynti keskeytyi, kun suurin osa vapaaehtoisiin kohdistetuista syytteistä hylättiin menettelytapavirheiden takia.
24.1.2023
Syyriasta paennut Sarah Mardini, saksalainen pelastussukeltaja Seán Binder ja 22 muuta ovat syytteessä muun muassa vakoilusta ja väärennöksestä. Todellisuudessa kyse on Kreikan yrityksestä torjua siirtolaisuutta, sanovat ihmisoikeusjärjestöt.
11.1.2023
Afganistanilaiset ovat ukrainalaisten jälkeen suurin pakolaisryhmä EU:ssa. Moni nainen pakenee nyt Talibanin sortoa, mutta matkalla ja vielä perilläkin vaarat voivat olla jopa suuremmat. Moni raiskataan, ja osa joutuu ihmiskaupan uhreiksi.
3.1.2023
Etenkin keskisen Välimeren reitti on siirtolaisille yhä vaarallisempi. Turvallisempia reittejä tarvitaan epätoivoisesti, sanoo Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö.
2.11.2022
Puolan rakentama raja-aita uhkaa pirstoa yhden Euroopan arvokkaimmista metsäalueista. Pikavauhdilla käynnistetystä rakennusprojektista ei ole tehty ympäristövaikutusten arviointia.
15.2.2022
Tilaa aihepiirin Siirtolaiset ja pakolaiset Euroopassa RSS-syöte