Suomelta lähes 70 miljoonaa euroa humanitaaristen kriisien hoitoon – Jemenin tuki kasvaa miljoonalla eurolla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomelta lähes 70 miljoonaa euroa humanitaaristen kriisien hoitoon – Jemenin tuki kasvaa miljoonalla eurolla

Suomi myöntää rahoitusta etenkin Lähi-idän ja Afrikan kriisien hoitamiseen.

Eduskuntatalo, edessä Suomen ja YK:n liput.

Suomi ohjaa humanitaarista apua tänä vuonna erityisesti Jemeniin. Kuva: Peter / Flickr.com / CC BY 2.0.

Suomi on myöntänyt vuoden 2019 ensimmäisessä humanitaarisen avun varainjaossa yhteensä 68,35 miljoonaa euroa järjestöille, jotka välittävät apua kriisien ja katastrofien uhreille.

Tuki jaetaan muun muassa YK:n pakolaisjärjestön, Maailman ruokaohjelman, Punaisen Ristin liikkeen, Kirkon Ulkomaanavun, Suomen Punaisen Ristin, Fidan, Planin, World Visionin ja Pelastakaa Lasten kautta.

Summasta runsas puolet on yleistukea, jonka käytöstä avustusjärjestöt voivat päättää nopeasti ja joustavasti.

”Haluamme auttaa ja kehittää avustusjärjestöjen työtä joustavan yleisrahoituksen avulla. Kumppanijärjestömme ovat läsnä kaikissa merkittävissä kriisitilanteissa”, sanoo ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok) tiedotteessa.

Runsas 40 prosenttia avusta suunnataan Lähi-idän ja Afrikan humanitaaristen kriisien hoitamiseen. Maailman pahimmasta humanitaarisesta kriisistä kärsivään Jemeniin ohjataan neljä miljoonaa euroa. Summa on miljoona euroa enemmän kuin viime vuonna. Lisäksi Suomi suuntaa humanitaarista tukea Afganistaniin, Bangladeshiin ja Ukrainaan.

Humanitaarisen avun tarve on tällä vuosikymmenellä kasvanut tuntuvasti maailmanlaajuisesti. YK:n apuvetoomusten yhteenlaskettu loppusumma on tänä vuonna noin 20 miljardia euroa, ja apua tarvitsee noin 130 miljoonaa ihmistä 42 maassa.

Suomi on budjetoinut tänä vuonna humanitaariseen apuun yhteensä 72,5 miljoonaa euroa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia