Siviiliuhrien määrä lisääntynyt jälleen Afganistanissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Siviiliuhrien määrä lisääntynyt jälleen Afganistanissa

Elokuun ja lokakuun välisenä aikana maassa kuoli lähes tuhat siviiliä ja yli 1500 haavoittui.

Siviiliuhrien määrä on kasvanut kolmanneksella elokuun ja lokakuun välisenä aikana Afganistanissa verrattuna vuoden takaiseen, kertoo YK:n Afganistanin avustusoperaatio UNAMA. Alkuvuodesta uhrimäärät olivat laskussa, mutta elokuusta lähtien turvallisuustilanne on heikentynyt.

Tarkastelujakson aikana kuoli järjestön raportin mukaan ainakin 967 siviiliä ja 1590 haavoittui. Uhreista 355 oli lapsia. Yli 80 prosenttia tapauksista liittyi hallituksen vastaisten joukkojen tekemiin iskuihin. Hallituksen joukot olivat puolestaan vastuussa kuudesta prosentista uhreista.

Raportissa nostetaan esille maan humanitaarisen tilanteen heikkeneminen. Humanitaarinen apu maahan on vähentynyt puolella vuoden takaisesta ja vastaavasti yleinen kehitysapu on kasvanut neljästä miljardista dollarista reiluun kuuteen miljardiin viimeisen kahden vuoden aikana. Tämän vuoden aikana 540 terveydenhuoltolaitosta on joutunut keskeyttämään toimintansa rahoituksen puuttumisen takia.

NATO-joukkojen on määrä vetäytyä maasta vuoden 2014 loppuun mennessä, mutta Yhdysvaltojen hallituksen toiveena on pitää maassa noin 10 000 sotilasta määräajan umpeuduttuakin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia