Sadankomitean rauhanpalkinto toimittaja Antti Kuroselle – ”Sodissa tavalliset ihmiset häviävät aina” | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sadankomitean rauhanpalkinto toimittaja Antti Kuroselle – ”Sodissa tavalliset ihmiset häviävät aina”

Ylen pitkän linjan ulkomaantoimittaja on tehnyt reportaaseja muun muassa Al-Holin pakolaisleiriltä. Sadankomitea haluaa palkinnolla nostaa esiin median roolia rauhantyössä.

Sormet näyttämässä rauhanmerkkiä, oksa

Medialla on tärkeä rooli rauhantyössä, muistuttaa Sadankomitea. Kuva: Dyniss Rainer / CC BY-SA 2.0.

Rauhanjärjestö Sadankomitea on myöntänyt tämänvuotisen rauhanpalkintonsa Yle Uutisten ulkomaantoimittajalle Antti Kuroselle.

Palkinto myönnettiin ansiokkaasta työstä konfliktialueilla. Järjestö haluaa myös nostaa esiin median roolia rauhantyössä ja muistuttaa faktapohjaisen tiedon merkityksestä.

Kuronen on pitkän linjan ulkomaantoimittaja, joka on raportoinut viime vuosina etenkin Syyrian, Ukrainan ja Gazan sodista.

Tänä vuonna hän ohjasi tv-dokumentin Nigeriasta Eurooppaan suuntautuvasta ihmiskaupasta. Kuluvan vuoden aikana Kuronen on tehnyt journalismia myös Syyrian Al-Holin pakolaisleiriltä.

”Ilman sitä ymmärryksemme alueen tilanteesta ja entisistä Isis-taistelijoista ja heidän perheistään olisi huomattavasti hatarammalla pohjalla. Toimittajien työ konfliktialueilla on myös vaarallista ja haluamme kiittää kaikkia, jotka tekevät tätä työtä rauhan ja ihmisoikeuksien puolesta”, sanoo Sadankomitean varapuheenjohtaja Nora Luoma tiedotteessa.

Kurosen mukaan sodista raportoiminen on rauhantyötä.

”Sodissa tavalliset ihmiset häviävät aina. Sen osoittaminen on tärkeää. On myös tärkeää selittää konfliktien taustoja. Venäjän vallattua Krimin ja osallistuttua Itä-Ukrainan sotaan Euroopan turvallisuustilanne heikkeni. Myös maailmanlaajuisesti turvallisuustilanne on heikkenemässä, kun yhä useammat maat rikkovat kansainvälisen politiikan yhteisiä pelisääntöjä. Sen seurauksena asevarustelu on kasvamassa, mikä on hyvin huolestuttavaa.”

Sadankomitea myöntää vuosittain rauhanpalkintonsa itsenäisyyspäivänä. Viime vuonna palkinnon sai kansainvälisen oikeuden dosentti Jarna Petman. Tänä vuonna palkintona on keraamikkotaiteilija Miia Kallion teos Rauhanlaiva.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia