Reilu kauppa ennustaa kuudenneksen kasvua suklaakauppaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Reilu kauppa ennustaa kuudenneksen kasvua suklaakauppaan

Suuryrityksille tarjotaan porkkanaa helpomman Reilu kauppa -kriteeristön kautta.

Reilun kaupan kaakaon myynnin odotetaan kasvavan tänä vuonna jopa kuudenneksella, kun kahdeksan kansainvälistä suuryritystä on uuden yhteistyömallin kautta sitoutunut lisäämään reilun kaakaon käyttöä, kertoo Reilu kauppa -järjestö.

Mars, Rewe Group, Riegelein, Coop, Kambly, AEON, Lidl ja Kaufland ovat mukana uudessa yhteistyömallissa, jossa uuden tunnuksen saavissa tuotteissa vain yksi raaka-aineista on sertifioitu muiden ollessa sertifioimattomia.

Vastaavanlaiset yhteistyömallit on käynnistetty myös sokerille ja puuvillalle. Järjestö uskoo vaihtoehdon luovan yrityksille mahdollisuuksia kasvattaa reiluja raaka-ainehankintoja kokonaisuutena sekä tuovan merkittäviä lisätuloja viljelijöille.

"Uusi malli merkitsee kasvua Reilun kaupan myynnille. Se tuo lisää rahaa sijoitettavaksi jäsentilojemme tuottavuutta kasvattaviin koulutuksiin ja lisää näin heidän tulojaan. Uusi malli tuo myös lisärahaa sosiaalisiin ohjelmiin kuten juomaveden saannin parantamiseen ja koulujen rakentamiseen", Afrikan Reilun kaupan kaakaoverkoston puheenjohtaja Fortin Bley toteaa.

Järjestön mukaan perinteinen malli, jossa Reilun kaupan raaka-aineita on käytettävä aina kun niitä on saatavilla, säilyy edelleen pääasiallisena vaihtoehtona Reilua kauppaa käyville yrityksille.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia