Uutiset Reilu kauppa

Reilu kauppa ennustaa kuudenneksen kasvua suklaakauppaan

Suuryrityksille tarjotaan porkkanaa helpomman Reilu kauppa -kriteeristön kautta.

Reilun kaupan kaakaon myynnin odotetaan kasvavan tänä vuonna jopa kuudenneksella, kun kahdeksan kansainvälistä suuryritystä on uuden yhteistyömallin kautta sitoutunut lisäämään reilun kaakaon käyttöä, kertoo Reilu kauppa -järjestö.

Mars, Rewe Group, Riegelein, Coop, Kambly, AEON, Lidl ja Kaufland ovat mukana uudessa yhteistyömallissa, jossa uuden tunnuksen saavissa tuotteissa vain yksi raaka-aineista on sertifioitu muiden ollessa sertifioimattomia.

Vastaavanlaiset yhteistyömallit on käynnistetty myös sokerille ja puuvillalle. Järjestö uskoo vaihtoehdon luovan yrityksille mahdollisuuksia kasvattaa reiluja raaka-ainehankintoja kokonaisuutena sekä tuovan merkittäviä lisätuloja viljelijöille.

"Uusi malli merkitsee kasvua Reilun kaupan myynnille. Se tuo lisää rahaa sijoitettavaksi jäsentilojemme tuottavuutta kasvattaviin koulutuksiin ja lisää näin heidän tulojaan. Uusi malli tuo myös lisärahaa sosiaalisiin ohjelmiin kuten juomaveden saannin parantamiseen ja koulujen rakentamiseen", Afrikan Reilun kaupan kaakaoverkoston puheenjohtaja Fortin Bley toteaa.

Järjestön mukaan perinteinen malli, jossa Reilun kaupan raaka-aineita on käytettävä aina kun niitä on saatavilla, säilyy edelleen pääasiallisena vaihtoehtona Reilua kauppaa käyville yrityksille.

Reilu kauppa kehitystyökauppayhtiöt Reilu kauppa ry

Lue myös

Reilu kauppa kasvoi maailmalla

Uusimpia Reilun kaupan tuotteita myyviä maita ovat Intia ja Kenia.

Tutkimus: Reilu kauppa ei aina hyödytä työläistä

Maataloustyöläiset ovat köyhiä Reilun kaupan piirissäkin, sanoo tavallisia ja reiluja tiloja vertaileva tutkimus. Reilu kauppa ry:n mukaan vertailu on monilta osin epäreilu, mutta sisältää myös arvokkaita huomioita.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Suomalainen sairaanhoitaja Hanna Majanen Bangladeshissa, lisäksi kuvassa nainen hengityssuojan kanssa

Suomalaisia kaivataan nyt auttajiksi maailman kriisialueille – Lääkärit ilman rajoja perusti toimiston Suomeen

Maailman kriisien kärjistyminen on saanut kansainvälisen Lääkärit ilman rajoja -järjestön perustamaan toimiston myös Suomeen. Sairaanhoitaja Hanna Majanen on työskennellyt järjestön riveissä yli kymmenen vuotta ja suosittelee työtä etenkin stressiä pelkäämättömille.
Aasialainen mies lajittelee muovijätettä

Muovigaten jälkipyykki: mitä muovin dumppaaminen kehitysmaihin kertoo taloudellisesta oikeudenmukaisuudesta?

Rikkaat valtiot viettävät kulutusjuhlaa ja sotkut kuljetetaan köyhempien siivottavaksi, kirjoittaa globaaleja jätevirtoja tutkinut Niko Humalisto.
Gorilla Virungan kansallispuistossa Kongossa

Kongo harkitsee öljyn etsinnän sallimista maailman tärkeimpiin kuuluvissa luonnonpuistoissa

Virungan ja Salongan luonnonpuistot ovat Unescon maailmanperintökohteita, joissa elää useita harvinaisia lajeja. Ympäristö- ja ihmisoikeusaktivistit ovat kauhuissaan Kongon hallituksen suunnitelmista, jotka saattavat sallia öljyn etsinnän puistoissa.
Lapsen suuhun laitetaan poliorokotetta Etelä-Sudanissa

Ennätysmäärä lapsia rokotettiin vuonna 2017

Rokotteen saavien lasten määrä on kasvanut miljoonilla 2010-luvulla, mutta nykyistä parempi rokotekattavuus voisi yhä pelastaa vuosittain 1,5 miljoonaa ihmishenkeä.