Kysely: Enemmistö suomalaisista tahtoo yritysten kunnioittavan ihmisoikeuksia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kysely: Enemmistö suomalaisista tahtoo yritysten kunnioittavan ihmisoikeuksia

Reilun kaupan merkki on tuoreen kyselyn mukaan Suomen tunnetuimpia vastuullisuusmerkkejä.

Lähes neljä viidestä suomalaisesta on sitä mieltä, että suomalaisyritysten tulee huomioida ihmisoikeuksien toteutuminen hankkiessaan raaka-aineita ja tuotteita kehitysmaista. Kolme neljästä myös pitää tärkeänä, ettei verovaroja käytetä riisto- tai lapsityövoimalla valmistettuihin tuotteisiin, käy Taloustutkimuksen tuoreesta kyselystä (pdf).

Kyselyn teetti Reilu kauppa ry, joka markkinoi Suomessa Reilun kaupan sertifikaatin saaneita tuotteita. Reilun kaupan merkki oli kyselyn mukaan viidestä vastaajille esitetystä brändeistä tunnetuin: 81 prosenttia tunnisti merkin. Seuraavaksi parhaiten suomalaiset tunsivat Luomu-merkin sekä kestävän kehityksen Rainforest Alliance -merkin.

83 prosenttia vastanneista sanoi myönsi tietävänsä, mitä Reilun kaupan merkki tarkoittaa. Tietoisuus on noussut viime vuodesta kuusi prosenttiyksikköä.

Myös Reilun kaupan tuotteiden ostaminen on tutkimuksen mukaan lisääntynyt. Merkin tuntevista suomalaisista 84 prosenttia sanoi ostavansa vähintään silloin tällöin Reilun kaupan tuotteita. Nousua oli kuusi prosenttiyksikköä viime vuodesta.

Reilun kaupan merkki takaa viljelijöille ja työntekijöille tuotteesta takuuhinnan sekä yhteisölle Reilun kaupan lisän. Kyselyn mukaan suurin osa myös luottaa brändiin, joskin luottamus kasvaisi, jos kuluttajat tietäisivät paremmin, mikä osuus hinnasta menee viljelijälle.

"Viljelijän saaman korvauksen lisäksi kuluttajia kiinnostaa myös lopputuotteen hintarakenne. Siksi yritysten tulisi nähdä mahdollisimman läpinäkyvä hinnoittelu kilpailuvalttina ja mahdollisuutena erottautua", sanoo Reilu kauppa ry:n toiminnanjohtaja Janne Sivonen järjestön tiedotteessa.

Tutkimusta varten haastateltiin runsasta tuhatta suomalaista lokakuun lopussa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia