Nenäpäivä tekee paluun | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nenäpäivä tekee paluun

Yle lopetti alkuvuodesta pitkäaikaisen yhteistyönsä hyväntekeväisyyskampanja Nenäpäivän kanssa. Nyt Nenäpäivä-säätiö on sopinut uudesta mediayhteistyökumppanista ja toiminta on jatkumassa.

Punainen pallo ja värikästä paperisilppua.

- Kuva: NoName / Pixabay.

Hyväntekeväisyyskampanja Nenäpäivä on jatkumassa. Uudesta yhteistyöstä on sovittu uuden mediakumppanin kanssa ja konseptiuudistus on aloitettu, kertoo Nenäpäivä-säätiö.

Nenäpäivä on kampanja, jossa on kerätty varoja yhdeksän suomalaisjärjestön kehitysyhteistyöhön. Sen juuret ovat brittiläisessä Red Nose Dayssa. Perinteisesti kampanja on huipentunut Ylellä televisioituun lähetykseen.

Yle ilmoitti tämän vuoden alussa lopettavansa yhteistyön Nenäpäivän kanssa. Taustalla oli muun muassa se, että Yle olisi halunnut, että varoja kerättäisiin myös kotimaankohteisiin. Se ei säätiön mukaan ole mahdollista, sillä se on perustettu nimenomaan kehitysyhteistyövarojen keruuta varten.

Nenäpäivä on saanut aiemmin myös kritiikkiä stereotyyppisestä kehitysmaakuvastostaan. Vuonna 2022 se ilmoitti luopuvansa julkkisten lähettämisestä kehittyviin maihin osana kampanjaa.

Uudesta yhteistyökumppanista aiotaan kertoa lisää syksyllä.

“Nenäpäivä on vakiintunut brändi, jonka voimme uuden kumppanuuden myötä uudistaa ja tavoittaa entisten uskollisten tukijoiden lisäksi uusia yleisöjä”, sanoo Nenäpäivä-säätiön hallituksen puheenjohtaja, Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Tomi Järvinen tiedotteessa.

Vuonna 2023 Nenäpäivä-kampanja tuotti noin 1,8 miljoonaa euroa. 

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia