Mobiiliraha tukee koteihinsa palaavia irakilaisia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Mobiiliraha tukee koteihinsa palaavia irakilaisia

Konfliktista kärsivällä Irakin maaseudulla jaetaan käteisapua maanviljelystä jatkaville pakolaisille ja kyliin jääneille.

Maansisäisiä pakolaisia Irakissa

Konflikti on ajanut miljoonia irakilaisia pakoon kotimaansa sisällä. Kuva Kirkukin maakunnasta vuodelta 2014. Kuva: CC BY-NC-ND 2.0.

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO aikoo jakaa käteisapua kännyköiden avulla 12 000 ihmiselle Irakin maaseudulla.

Konflikti on tuhonnut Irakissa niin maanviljelyinfrastruktuuria, välineitä, ruokavarastoja kuin satojakin. Maaseudulla on kova kilpailu tuloista ja työpaikoista.

Nyt tavoitteena on aloittaa maanviljelyelinkeino uudelleen.

Tukea saavat kotitaloudet, joilla ei ole muita elinkeinoja. Osa on jäänyt konfliktin ajaksi kyliinsä, osa palannut sinne tilanteen rauhoituttua.

”Ohjelma tuo kipeästi tarvittuja tuloja osallistujille ja parantaa maataloustuotantoa ympäröivissä yhteisöissä, kun esimerkiksi kastelukanavia korjataan ja maanviljelysmaata valmistellaan istutusta varten. Tämä taas rohkaisee yhä paossa olevia palaamaan ja aloittamaan jälleen maanviljelyksen”, sanoo FAO:n Irakin edustaja Fadel El-Zubi tiedotteessa.

Ohjelmassa mukana olevat rekisteröidään sähköisesti ja he saavat ilmaisen SIM-kortin. Tietyn ajan töitä tehtyään he saavat tekstiviestillä henkilökohtaisen koodin, jonka avulla he voivat käydä hakemassa palkkansa mobiilirahaa välittävältä asiamieheltä.

Noin 12 miljoonaa irakilaista elää maaseudulla ja on riippuvaisia maataloudesta elinkeinonaan. Maassa on konfliktin jäljiltä yli 3,3 miljoonaa sisäistä pakolaista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia