Lentovero ei olisi vain kosmeettinen, sanoo kansalaisaloitteen alullepanija | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Lentovero ei olisi vain kosmeettinen, sanoo kansalaisaloitteen alullepanija

Suomessa lokakuussa läpi menneen lentoveroaloitteen alullepanija Janne Kilpinen uskoo, että vero olisi viesti konkreettisen muutoksen tarpeesta. Veron käyttöön ottaneessa Ruotsissa lentäminen on jo vähentynyt.

Lentokoneen siipi koneen sisältä otetussa kuvassa

Lentäminen aiheuttaa noin neljä prosenttia ilmaston lämpenemisestä. Kuva: Cycling Man / Flickr.com / CC BY-NC-ND 2.0.

Lentoveroa vaativaa kansalaisaloitetta on kritisoitu Suomessa kosmeettiseksi ilmastonmuutoksen hillinnän kannalta. Jos siitä tulisi Ruotsin mallin mukainen, kyse olisi korkeintaan muutamasta kymmenestä eurosta lippua kohti.

Aloitteen alullepanijoihin kuuluva Janne Kilpinen on toista mieltä.

”Kun Eurooppa yhtenäisesti alkaa verottaa lentämistä, se on selvä viesti, että asioihin halutaan konkreettista muutosta”, hän sanoo.

”Kaukolentonsa Ruotsista lopettava Norwegian on hyvä esimerkki siitä, kuinka verotuksella voidaan vaikuttaa halpalentoyhtiöiden toimintaan ja muuttaa kulttuuria”, hän huomauttaa.

Ruotsi otti lentoveron käyttöön viime vuonna. Pari viikkoa sitten halpalentoyhtiö Norwegian ilmoitti lopettavansa talousvaikeuksien vuoksi kaukolennot Tukholmasta ja Kööpenhaminasta Yhdysvaltoihin ja Thaimaahan.

Suomessa kansalaisaloite lentoverosta saavutti vaadittavat 50 000 nimeä lokakuussa. Sen uskotaan etenevän eduskuntaan tämän vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa.

Tuotto ekologiseen matkustamiseen?

Lentoliikenne kasvaa vuosittain noin viisi prosenttia. Tällä hetkellä sen arvioidaan aiheuttavan noin neljä prosenttia ilmakehän lämpenemisestä.

Lentoveroaloitteen tarkoituksena on vähentää matkustajamääriä ja lentämisestä aiheutuvia päästöjä verottamalla sitä.

”Lentäminen on ylellisyystuote ja suhteessa ympäristövaikutuksiin liian halpaa, koska verotusta ei tällä hetkellä ole”, Kilpinen muistuttaa.

Aloitteen alullepanijat haluaisivat ohjata lentoveron tuottoja ekologisesti kannattavaan matkustamiseen, kuten ympäristöhankkeisiin tai raideliikenteen parantamiseen.

”Aloitteessa ei ollut mainintaa verotulojen ohjauksesta. Selvitimme kuitenkin, että niin sanottu verojen korvamerkintä on mahdollista, ja tämän myös lisäämme aloitteeseen ennen sen toimittamista eduskuntaan”, Kilpinen sanoo.

Aloitteen hyväksyntä eduskunnassa ei ole selvää, sillä lentovero jakaa mielipiteitä puolueiden kesken. Eniten aloitetta tukevat vasemmisto ja vihreät, vähiten kokoomus. Vero nauttii Helsingin Sanomien toukokuussa 2018 teettämän kyselyn mukaan kansan enemmistön suosiota.

Ruotsissa lentohäpeä vähentänyt lentämistä

Lentovero on tällä hetkellä käytössä ainakin kuudessa Euroopan maassa: Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Itävallassa, Norjassa ja Ruotsissa. Myös joissakin muissa maissa vero on ollut käytössä epäsäännöllisesti.

Kolmessa portaassa oleva Ruotsin lentomatkavero on puolesta eurosta noin 39 euroon. Veron suuruus määräytyy lennettävän etäisyyden mukaan: mitä pidempi matka, sitä korkeampi vero.

Maan lentokenttien ylläpitäjän Swedavian mukaan matkustajamäärät ovatkin maassa laskeneet. Syynä pidetään ilmastonmuutosta ja sen aiheuttamaa lentohäpeää.

The International Council on Clean Transportation -järjestön mukaan suomalaiset lentävät henkeä kohti toiseksi eniten maailmassa. Toisena listalla on Singapore.

Kirjoittaja on Laajasalon opiston medialinjan opiskelija.

Artikkeli on julkaistu osana ulkoministeriön rahoittamaa Viestintä ja kehitys -säätiön sekä Maailma.netin Tulevaisuuden toimittajat -hanketta.

Ulkoministeriön tuettu Suomen kehitysyhteistyövaroin -logo.

Mitä mieltä jutusta?

Lisäsikö tämä juttu tietoasi kestävästä kehityksestä tai siihen liittyvistä kysymyksistä?

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia