Lakimuutos uhkaa sulkea Nigerian homot vankilaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Lakimuutos uhkaa sulkea Nigerian homot vankilaan

Jo homouteen yllyttämisestä voi saada kymmenen vuotta linnaa, mikäli lakiesitys menee läpi.

Nigerian senaatti on saanut läpi lakiesityksen samaa sukupuolta olevien avioliitosta. Laki kohdistuu kaikkiin samaa sukupuolta olevien suhteisiin sekä lisäksi ihmisiin, jotka "todistavat, auttavat tai yllyttävät" homoseksuaalisia suhteita.

Esityksen mukaan samaa sukupuolta olevan kanssa suhteessa oleva voi saada jopa 14 vuoden vankeustuomion, todistaja, avustaja tai yllyttäjä 10 vuotta.

Laki hyökkäisi perusoikeuksiaan harjoittavia ja syrjintää vastustavia ihmisiä vastaan vain näiden oletetun identiteetin perusteella. Kohteena olisivat seksuaalivähemmistöjen lisäksi myös näiden läheiset sekä ihmisoikeusaktivistit, varoittaa ihmisoikeusjärjestö Amnesty International.

Huolena myös on, että laki pahentaa maan hiv-tilannetta. Nigeriassa on Afrikan toiseksi suurin hiv-positiivinen väestö, eikä leimaaminen seksuaalisen suuntautumisen perusteella edistäisi heidän asemaansa.

Lisäksi länsimaiset lahjoittajat maksavat tällä hetkellä suurimman osan hiv-lääkkeistä. Mikäli laki menee läpi, rahahanat saattavat tyrehtyä. Esimerkiksi Yhdysvallat ja Iso-Britannia seuraavat Nigeriaa nyt tarkkaan, kertoo brittilehti Guardian.

Lakiesityksen pitää mennä läpi myös edustajainhuoneessa ja presidentin on hyväksyttävä se, ennen kuin se tulee voimaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia