Aktivistit pelkäävät Georgian tekeillä olevan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen vastaisen lain johtavan väkivaltaiseen sortoon | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Aktivistit pelkäävät Georgian tekeillä olevan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen vastaisen lain johtavan väkivaltaiseen sortoon

Georgialaiset sateenkaariaktivistit pelkäävät, että uusi muun muassa kaikki seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kokoontumiset kieltävä laki tekee tyhjäksi vuosien hitaan kehityksen kohti suvaitsevaisuutta. Maan konservatiivinen vähemmistö saa laista perusteen sortoon ja väkivaltaan.

Sateenkaarilippu liehuu

Georgian queer-yhteisö pelkää, että laki johtaisi sateenkaariväen leimaamiseen, sortoon ja jopa väkivaltaan heitä kohtaan. Kuva: Satya Prem / Pixabay.

(IPS) -- Georgian hallituspuolue Georgialainen unelma on tehnyt aloitteen laista, jolla kiellettäisiin muun muassa kaikki sateenkaariväen kokoontumiset, samaa sukupuolta olevien avioliitot, samaa sukupuolta olevien pariskuntien adoptiot ja sukupuolen korjaamiset.

Lailla kielletään ”LGBTQ+ propaganda” kouluissa ja myös velvoitetaan media ja mainostajat poistamaan kaikki samaa sukupuolta olevien suhteita sisältävä sisältö, yleisön iästä riippumatta.

Laki muistuttaa viimeisen vuosikymmenen aikana Venäjällä laadittuja lakeja, joilla on käyty sateenkaariväen kimppuun.

”Jos tämä laki tulee voimaan, LGBTQ+ -ihmiset eivät yksinkertaisesti voi elää täällä”, aktivisti ja Tbilisi Priden johtaja Tamar Jakeli sanoo.

Georgian queer-yhteisö pelkää, että laki johtaa väkivaltaan sateenkaariväkeä kohtaan, leimaamisen ja syrjäyttämisen kasvuun ja yhteisön kaikkinaiseen sortoon. Jakelin mukaan laki antaa jo valmiiksi konservatiivisille ihmisille luvan väkivaltaan.

Muista maista saadut kokemukset viittaavat siihen, että todennäköisesti juuri niin tapahtuu.

Vaikka Georgiassa ennakkoluulot ovat syvässä, aktivistien mukaan viime vuosina etenkin nuorten kaupunkilaisten asenteet ovat muuttuneet suvaitsevaisemmiksi. Nyt pelkona on kehityksen kääntyminen.

Aktivistit odottavat, että laki tulee voimaan. Hallitus on jo osoittanut halunsa puskea läpi lainsäädäntöä riippumatta siitä, miten epäsuosittua se on. Aiemmin tänä vuonna Georgiassa laadittiin laki, joka venäläiseen tapaan vaatii ulkomaista rahoitusta saavia kansalaisjärjestöjä rekisteröitymään ulkomaisiksi agenteiksi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia