Kysely: Ilmastonmuutos huolettaa eniten | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kysely: Ilmastonmuutos huolettaa eniten

Tuoreen kyselyn mukaan etenkin latinalaisamerikkalaiset ja afrikkalaiset ovat huolissaan ilmastonmuutoksesta.

Kansalaiset ovat erittäin huolissaan ilmastonmuutoksesta globaalina uhkana etenkin Latinalaisessa Amerikassa ja Afrikassa. Sen sijaan Euroopassa ja Yhdysvalloissa suurimpana huolenaiheena pidetään ääriliike Isisiä, käy ilmi yhdysvaltalaisen Pew Research Centerin tuoreesta kyselytutkimuksesta.

Kyselyyn osallistui runsaat 45 400 ihmistä 40 maassa. Kyselyssä pyydettiin ihmisiä kertomaan, miten huolissaan he ovat tietyistä globaaleista uhista. 19 maassa ilmasto nousi suurimmaksi huolenaiheeksi. Sen jälkeen suurimpia murheita ovat talouden epävakaus sekä ääriliike Isis.

Latinalaisessa Amerikassa keskimäärin 61 prosenttia ja Afrikassa 59 prosenttia väestöstä pitää ilmastonmuutosta erittäin suurena huolenaiheena. Eniten huolissaan ilmastonmuutoksesta näyttävät olevan intialaiset, burkinafasolaiset, brasilialaiset, filippiiniläiset, ghanalaiset, ugandalaiset ja perulaiset, joista yli 70 prosenttia pitää ilmastonmuutosta suurimpana uhkana.

Sen sijaan Euroopassa 70 prosenttia ihmisistä on erittäin huolissaan Isisistä, ilmastonmuutoksesta vain 42 prosenttia. Yhdysvalloissa ilmastonmuutosta suuremmaksi uhaksi nähdään Isisin lisäksi myös taloustilanne, Iranin ydinohjelma, kyberhyökkäykset ja jännitteitä Venäjän ja sen naapurien välillä.

Tutkimus tehtiin maalis–toukokuussa 2015. Suomi ei ollut mukana kyselyssä.

Myös aiemmat tutkimukset viittaavat siihen, että kansalaiset ovat ilmastonmuutoksesta huolissaan. YK:n alkukesästä järjestämän konsultaation mukaan suurin osa ihmisistä kannattaa myös hiilipäästöjen vähentämistä nollaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia