Jälleen uusi Afrikan maa kriminalisoimassa homouden | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Jälleen uusi Afrikan maa kriminalisoimassa homouden

Homovastaisten lakien aalto Afrikassa on levinnyt Tšadiin, jossa ehdotetaan homoseksuaalisuudesta jopa 20 vuoden vankeusrangaistusta.

Homoseksuaalisuuden kriminalisoivien Afrikan maiden määrä on jälleen kasvamassa. Keski-Afrikassa sijaitsevan Tšadin hallitus on ehdottanut rikoslakiin muutosta, joka määräisi homoseksuaalisesta toiminnasta 15–20 vuoden vankeusrangaistuksen sekä noin 76–760 euron sakot.

Guardian-lehden mukaan lakia on perusteltu muun muassa perheen suojelulla. Tähän asti rikoslaki ei ole maininnut homoseksuaalisuutta suoraan.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan laki olisi vakava takaisku maan ihmisoikeustilanteelle. Laki on järjestön mukaan myös epämääräinen, ja se sallisi syytteiden nostamisen pelkästään huhujen perusteella. Näin sukupuolistereotypioihin sopimattomatkin ovat vaarassa, järjestö varoittaa.

Mikäli maan presidentti vahvistaa lain, Tšadista tulee 37:s homoseksuaalisuuden kieltävä Afrikan maa. Vain muutama viikko sitten Gambian parlamentti hyväksyi lain, joka mahdollistaa elinkautisen tuomion antamisen homoseksuaalisesta toiminnasta.

Seksuaalivähemmistöjen tilanne kiristyy myös maapallon toisella puolella. Viime viikolla kerrottiin, että Indonesian Acehin maakunta on ilmoittanut harkitsevansa raipparangaistusta homoseksistä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia