20 vuotta täyttävä Maailman sosiaalifoorumi järjestetään virtuaalisena | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

20 vuotta täyttävä Maailman sosiaalifoorumi järjestetään virtuaalisena

Maailman sosiaalifoorumi järjestetään yhdeksän päivän mittaisena tapahtumana verkossa. Luvassa on keskusteluja muun mussa ilmastosta, demokratiasta ja taloudellisesta oikeudenmukaisuudesta.

Maapallo lapsen käsissä

Maailman sosiaalifoorumissa parannetaan maailmaa virtuaalisin keskusteluin. Kuva: artistlike / Pixabay.

Kansalaisyhteiskunta valmistautuu parhaillaan Maailman sosiaalifoorumiin, joka järjestetään 23.–31. tammikuuta.

Vuosittain järjestettävä kaikille avoin keskustelufoorumi järjestetään tänä vuonna koronapandemian vuoksi virtuaalisena.

20 vuotta järjestetyn foorumin tavoitteena on tuoda kansalaisyhteiskunta mukaan keskustelemaan oikeudenmukaisen maailman rakentamisesta. Perusarvoihin kuuluvat uusliberalismin, pääomien imperialismin ylivallan vastustaminen.

Tänä vuonna foorumin paneelikeskusteluiden aiheena ovat muun muassa sota ja rauha, taloudellinen oikeudenmukaisuus, koulutus ja viestintä, feminismi ja moninaisuus, sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja demokratia, alkuperäiskansat sekä ilmasto. Luvassa on myös 24-tuntinen ”virtuaalinen marssi”, jossa esitetään osallistujien lähettämiä videoita.

Suomalaisista järjestöistä osallistuu ainakin Siemenpuu-säätiö, joka on mukana ilmastoteemapäivässä.

Maailman sosiaalifoorumia on järjestetty 20 vuotta. Se syntyi vuonna 2001 Porto Alegressa Brasiliassa vastalauseena Maailman talousfoorumille ja sen edustamalle talouden uusliberalismille.

Sen jälkeen sitä on järjestetty ympäri maailman eri kaupungeissa, muun muassa Kolumbian Caracasissa, Senegalin Dakarissa ja Kanadan Montrealissa. Ohjelmaan on kuulunut niin pienempiä kuin suurempiakin tapahtumia, mielenosoituksia, paneeleita ja kulttuuriesityksiä. Parhaimmillaan tapahtumaan on osallistunut yli 100 000 ihmistä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia