Viestintä ja kehitys -säätiö

Logo, jossa lukee Vikes viestintä ja kehitys -säätiö.

Viestintä ja kehitys -säätiö on 28 viestintäalan yhteisön perustama kehitysyhteistyösäätiö. Maailma.netiä julkaiseva Suomen OneWorld-portaaliyhdistys kuuluu säätiön taustayhteisöihin.

Järjestöjen kehitysyhteistyö ja globaalikasvatus yhä ahtaammalla

Ulkoministeriö myönsi järjestöille paljon aiempaa vähemmän viestintä- ja kehitysyhteistyörahaa. Rahoituksensa menettäneen Suomen IPS:n toimittajan Milla Sundströmin mukaan kehitysviestinnän tila on huolestuttava.

Tiukka lainsäädäntö vaikeuttaa toimittajien työtä Tansaniassa

"Demokratisoituminen ei onnistu ilman kansalaisten oikeutta saada tietoa", kritisoi Suomessa vieraillut veteraanitoimittaja Rose Haji Mwalimu.

Hallituksen puheet ja teot ristiriidassa

Vikesin toiminnanjohtaja toivoo, että suomalaisjärjestöt eivät leikkausten seurauksena poteroidu puolustamaan vain kehitysyhteistyötä.

Järjestöissä valmistaudutaan kehitysyhteistyöhankkeiden alasajoon

Ulkoministeriö on julkistanut suunnitelman, jonka mukaan kansalaisjärjestöille suunnatusta kehitysyhteistyörahoituksesta leikataan 43 prosenttia. Järjestöille leikkaukset tarkoittavat jopa toiminnan loppumista.

Somalitoimittaja tekee työtä henkensä kaupalla

Suomessa vieraillut Somalian yleisradion pääjohtaja Abdirahman Yusuf al-Adala turvautuu toisinaan henkivartijaan. Siitä huolimatta tilanne on paranemassa, hän sanoo.

Gideon Levy: Hampaaton israelilaismedia ylläpitää miehitystä

Suomessa vierailleen Haaretz-lehden veteraanitoimittajan mukaan suurin ongelma on median itsesensuuri ja virallisen totuuden kumartaminen.
Tilaa aihepiirin Viestintä ja kehitys -säätiö RSS-syöte