Kehitysjournalismin palkinto 2021 – teemana ilmastonmuutos | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kehitysjournalismin palkinto 2021 – teemana ilmastonmuutos

Kestävä kehitys ja ilmastonmuutos ovat aikamme polttavia kysymyksiä, ja laadukas journalismi syventää ymmärrystämme niistä. Vuonna 2021 kilpailun teemana on ilmastonmuutos ja sen suhde kehitykseen.

Etsimme ehdokkaita kehitysjournalismin palkinnon 2021 saajaksi.

Vuonna 2021 kilpailun teemana on ilmastonmuutos. Palkittava journalismi voi käsitellä esimerkiksi ilmastonmuutoksen vaikutuksia kehittyvissä maissa, ilmastonmuutokseen sopeutumista tai sen hillitsemistä, ilmastonmuutokseen liittyvää siirtolaisuutta tai muita globaaliin kehitykseen ja ilmastoon liittyviä aiheita.

Ehdokkaiksi haetaan 1.12.2020–31.11.2021 välisenä aikana journalistin ohjeisiin sitoutuneessa mediassa julkaistua journalistista sisältöä, jonka kohdeyleisö on Suomessa. Sisällön tulee olla julkaistu suomeksi, ruotsiksi, saameksi tai englanniksi.

Kuka tahansa voi esittää kilpailuun ehdokkaita 1.10.–30.11.2021 välisenä aikana osoitteessa vikes.fi/kehitysjournalismipalkinto

Voittajan valitsee itsenäinen raati, ja voittaja julkaistaan tammikuussa 2022. Voittajalle myönnetään 3 000 euron rahapalkinto, ja lisäksi voidaan myöntää kunniamainintoja.

Kehitysjournalismiksi raati katsoo sisällöt, jotka käsittelevät laadukkaasti globaalin kestävän kehityksen teemoja, uudistavat yleisön mielipiteitä ja asenteita ja tarjoavat uudenlaisia näkökulmia kehittyvien maiden todellisuuteen. Mukaan kannustetaan erityisesti innovatiivisia journalismin muotoja kaikilta journalismin aloilta. Tietokirjat on kuitenkin rajattu kilpailun ulkopuolelle.

Suomen Punainen Risti, Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes, Helsingin Sanomain Säätiö ja Journalistiliitto ovat perustaneet palkinnon nostaakseen esiin laadukkaita ja innovatiivisia globaaleja teemoja käsitteleviä journalistisia julkaisuja ja kasvattaakseen suomalaisen kehitysjournalismin näkyvyyttä ja arvostusta. Vuonna 2020 palkinnon voitti Taina Tervonen Image-lehdessä julkaistulla jutulla Kadonneiden laiva.

Vuonna 2021 palkinto on osa Olen eurooppalainen -hanketta, jota tukee Euroopan komissio.

Ehdota voittajaa nyt: vikes.fi/kehitysjournalismipalkinto

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia