Tekoja-lehti

Tekoja-lehti on Kirkon Ulkomaanavun oma lehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja sen levikki on runsaat 30 000 kappaletta. Lehti on maksuton. Tekoja-lehti ei ole Suomen maailma.netiä julkaisevan Suomen OW-yhdistyksen jäsen.

Nuoria naisia lentopalloverkko taustallaan

Afrikan nuorissa ainekset menestystarinaan

Suomi laatii tänä vuonna oman Afrikka-strategian. Nuoret kannattaa nostaa Suomen ja Afrikan välisen kumppanuuden ja yhteistyön keskiöön, sillä heissä on valtavasti potentiaalia muun muassa rauhan rakentajina ja konfliktien ennaltaehkäisijöinä, kirjoittaa Kirkon Ulkomaanavun vaikuttamistyön päällikkö Katri Suomi.

Naisyrittäjä investoi perheen hyvinvointiin

Kehitysmaissa naiset perustavat jo enemmän uusia yrityksiä kuin miehet, kirjoittaa Ulla Sarasalmi.

Pippuripuun alla – sinnikkäät Liberian naiset aloittavat taas alusta

Ebolaepidemia on alkaa olla Liberiassa taaksejäänyttä aikaa. Ihmisten toimeentulo on kuitenkin kerättävä edelleen pienistä puroista joka päivä, kirjoittaa Minna Elo.

Muutto Etelä-Sudaniin oli kuin paluu lapsuuden maisemiin

Lea Hopkins viettää eläkepäiviään vapaaehtoisena opettajana Etelä-Sudanin maaseudulla. Motiivina olivat uteliaisuus, tiedonhalu ja kiitollisuus.

Vapaan kanan munat

Liberian elintarviketuotanto ottaa takapakkia ebolan takia. Apuun on haettu muun muassa vapaana kasvavia kanoja jotka parantavat perheiden ruokaturvaa.

Nuorten radikalisoituminen on uhka myös Suomessa

Syrjäytyminen, ulossulkeminen ja yksinäisyys ovat ääriajattelun polttoainetta kaikkialla maailmassa, kirjoittaa Kirkon Ulkomaanavun vaikuttamistyön johtaja.

Näkökulma: Koulutus kriisissä

Esimerkiksi Tansaniassa opettajankoulutus kestää vain vuoden. Määrän sijasta koulutuskriisin ratkaisemisessa onkin erityisen tärkeää panostaa laatuun, kirjoittaa Elisa Vepsäläinen.

Pois yhteiskunnan laidoilta

Mitä opittavaa meillä on alkuperäiskansojen maailmankatsomuksesta ja erityisesti heidän suhteestaan luontoon, kysyy Ulla Kärki.

Maydan maailma

Guatemalan väestöstä puolet muodostavilla maya-intiaaneilla oikeus koulutukseen, työhön tai palveluihin jää usein haaveeksi, kirjoittaa Riikka Seppälä.

Halutaan: voimaantunut kumppani

Kehitysyhteistyöjärjestöt kaipaavat voimaantuneita kumppanijärjestöjä, mutta se vaatii paljon kärsivällisyyttä.

Uteliaisuutensa säilyttänyt kosmopoliitti

Miten saada ihmiset parhaiten auttamaan itse itseään, Sylvia Raulo pohti Haitin maanjäristystä seuranneen humanitaarisen kriisin keskellä.

Isoäiti pitää huolta

74-vuotias isoäiti An Sean hoitaa neljää alle kymmenvuotiasta lapsenlasta vuorokauden ympäri seitsemänä päivänä viikossa.

Näkökulma: Upeaa olla mukana

Naisten Pankki on kerännyt viidessä vuodessa miljoonia euroa kehitysmaiden naisille. Brysselin lentokentällä syntynyt idea on saanut mukaan tuhansia vapaaehtoisia ja nostanut lukuisia naisia köyhyydestä, kertoo Ulla Kärki.

Lapsuus pelon varjossa

Bajo Aguánin laakson lapset Hondurasissa elävät väkivallan keskellä, joka on seurausta pitkällisestä maanomistuskiistasta.
Tilaa aihepiirin Tekoja-lehti RSS-syöte