Juha Rekola

Kaukasiasta Gazaan: vieraana Jonathan Steele

The Guardianin legendaarinen ulkomaantoimittaja Jonathan Steele vierailee Suomessa 3.-4.4. ja jakaa taustatietoa toimittajille aiheista Kaukasiasta Gazaan Viestintä ja kehitys –säätiön työpajassa, joka järjestetään ulkoministeriön Viestintä- ja kultturiosaston aulassa, Kanavakatu 3 perjantaina 3.4. klo 11.30-13.30. www.vikes.fi

Toimittajia kuoli 2007 lähes ennätysmäärä

Väkivalta työtään tekeviä toimittajia vastaan on viime vuosina noussut ennennäkemättömän suureksi, sanoo Kansainvälinen journalistiliitto IFJ. Toimittajakuolemat ovat olleet huikean korkealla tasolla jo kolmena vuonna peräkkäin.

Suomalaisella kehitysmaajournalismilla on tulevaisuus

Hyvälle kehitysmaita koskevalle journalismille on tarvetta. Ottaako valtavirta haasteen vastaan vai ajetaanko tekijät ja yleisö vaihtoehtoisille foorumeille?

Viestintä kuuluisi kehityspolitiikan ytimeen

Onko Paavo Väyrysen eilen esittelemä kehityspoliittinen ohjelmaluonnos uskottava edes kabineteissa?

MIKSI DEMOKRATIA? <br>-suurprojekti käynnistyy lokakuussa

YLE:n Dokumenttiprojekti ja Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes ovat mukana TV-historian ehkä suurimmassa asiaohjelmatapahtumassa

Turvakoulutusta tiedonvälittäjille

Väkivalta-aalto uhkaa tiedonvälityksen vapautta myös Somaliassa. INSI antaa turvakoulutusta somalialaisille toimittajille Viestintä ja kehitys -säätiön tuella.

Tappakaa viestintuoja

Toimittajan tappaminen on usein nopein, tehokkain ja turvallisin tapa vaientaa kiusallinen julkisuus. Tekijä joutuu harvoin vastuuseen, sanoo tuore tutkimus.

Journalistiliitto vaatii Politkovskajan murhan selvittämistä

Suomen Journalistiliitto suosittelee että sen jäsenet kunnioittavat Anna Politkovskajan muistoa hetken hiljaisuudella tiistaina iltapäivällä. Murhattu toimittaja Anna Politkovskaja haudataan tiistaina 10.10. klo
12.30 Suomen aikaa.

Sananvapaus on tärkeä työkalu köyhyyden poistamisessa

Sananvapaus on elintärkeää, jos köyhyyttä aiotaan maailmassa todella vähentää!
Sana on vapaa vain siellä, missä demokratia toimii. Ja sama toisin päin: Demokratia toteutuu vain, jos sana on vapaa.
Ilman demokratiaa ei köyhyys maailmassa vähene.

INSI: Toimittajan tukena tiukoissa paikoissa

Kymmenen viime vuoden aikana on yli 1300 journalistia ja heidän avustajaansa kuollut työtehtävissä. Suurin osa kuolleista oli tekemässä omaa arkista työtään omalla kotialueellaan – ja heidät murhattiin siitä hyvästä.

Mitä merkitsee yritysten yhteiskuntavastuu?

Voiko yritys tehdä voiton lisäksi myös hyvää? Mitä se siihen tarvitsee? Kannattaako vastuullinen toiminta? Saskin solidaarisuuspäivien paneelikeskustelussa Kuopiossa keskusteltiin asiasta suorin sanoin. Paneelikeskusteluun osallistuivat
tutkija Jaani Kuusela, EK:n hallituksen jäsen Jussi Karinen, Outokumpu Oyj:n Liisa Jalanko ja Metalliliiton tutkimuspäällikkö Eero Hovi. Keskustelua ohjaili Saskin Jukka Pääkkönen.

VIKES järjestäytyi

Viestintä ja kehitys -säätiö aloittaa toimintansa

WSIS: Kansalaisyhteiskuntien visio tähtää tulevaisuuteen

Geneven WSIS-kokoukseen osallistuneet kansalaisjärjestöjen edustajat julkistivat kokouksen päätöspäivänä torstaina oman, kansalaisyhteiskunnan julistuksen. Se tähtää tulevaisuuteen ja painottuu tekniikan sijasta yhteiskunnalliseen oikeuden- mukaisuuteen, ihmisoikeuksiin ja tiedon julkisuuteen. Tampereen yliopiston kansainvälistä tietoyhteiskuntaohjelmaa vetävä professori Nordenstreng luonnehti julistusta tuoreeltaan paremmaksi kuin hallitusten hyväksymä periaatejulistus.

WSIS: "Me" ja "He" globaalissa tietoyhteiskunnassa

Nöyrästi jalkoihinsa katsovalla nuortella saamelaisella Maria Udenilla ja Himalajan juurella asuvalla ylpeällä vanhuksella Talib Hosainilla ei ensi näkemällä ole paljoakaan yhteistä. Kuten aina tällaisissa tilaisuuksissa, he itse puhuvat vähän, muut puhuvat heidän puolestaan. Nämä muut, tutkijat ja järjestöaktivistit, ovat viestin välittäjiä, sellaisia jotka ymmärtävät sekä heitä että yleisöä, kirjoittaa WSIS-kokouksen tunnelmista tuottaja Juha Rekola Kepasta.

Sota ja propaganda jatkuvat Irakissa

Presidentti George W. Bushin puhe kansakunnalle syyskuun seitsemäntenä kertoi vakavasta hermostumisesta valkoisessa talossa. Sotaretki Irakissa ei mene hyvin. Alkaako Yhdysvallat tunnustaa realiteetteja? Siltä ei vielä näytä.
Tilaa aihepiirin Juha Rekola RSS-syöte