Vihreä energia kirimässä ydinvoiman ohi Iso-Britanniassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vihreä energia kirimässä ydinvoiman ohi Iso-Britanniassa

Nykymenolla uusiutuvaa energiaa riittää kymmenesosaan brittikodeista vuonna 2015, kertoo tutkimus.  

Iso-Britannian uusiutuvan energian kapasiteetti on ohittamassa ydinvoiman kuuden vuoden kuluttua ja vihreää energiaa riittää joka kymmenenteen brittikotiin vuonna 2015, jos alan kasvu jatkuu nykyisellään, kertoo Britannian uusiutuvan energian keskusliitto.

Liiton tilastojen mukaan investointien ja rakennettujen tuulivoimaloiden määrä on rajussa kasvussa. Pelkästään viime vuoden aikana tuulivoimainvestointien määrä kasvoi 60 prosenttia 1,5 miljardiin puntaan.

Tuulivoimahankkeita hyväksyttiin myös aiempaa enemmän. Vuodesta 2010 pelkästään tuulisähkön määrä on kasvanut neljänneksellä ja trendit osoittavat, että etenkin kuntatasolla päätösten myöntäminen on kiihtynyt selvästi, liitto sanoo.

Viime vuoden lopussa Britannian energiantuotannossa saavutettiin lisäksi merkittävä rajapyykki, kun koko maan energiasta kymmenen prosenttia tuotettiin uusiutuvilla energialähteilläuusiutuvan energian tuotanto ylitti kymmenen prosentt

"Vakaa ilmapiiri on tärkeä investointien houkuttelemiseksi. Siksi on tärkeää varmistaa energialailla, että puitteet ovat varmasti kunnossa," sanoo liiton johtaja Maria McCaffery.

Britannia on sitoutunut leikkaamaan 80 prosenttia kasvihuonepäästöistään vuoteen 2050 mennessä, mutta hallituksen sisällä on noussut kiista uuden energialain lähiaikoina käsittelyyn vaikutuksista työllisyyteen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia