Vammaiset ja kehitys -palkinto Suomen World Visionille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vammaiset ja kehitys -palkinto Suomen World Visionille

Vammaisten oikeudet opittava vähitellen huomioimaan kaikessa toiminnassa, sanoo nimensä Vammaiskumppanuus ry:ksi vaihtanut FIDIDA.

Vammaiskumppanuus ry. on myöntänyt ensimmäisen Vammaiset ja kehitys -palkinnon kehitysyhteistyöjärjestö Suomen World Visionille ja sen ohjelmajohtajalle Miikka Niskaselle.

Vammaiskumppanuus ry:n mukaan World Vision on toiminut määrätietoisesti vammaisten huomioimiseksi.

"Järjestöllä on vahva tahtotila ja samalla tarpeeksi realiteettia myöntää, että asioista ei tule kerralla valmiita. Palkinto myönnetään käytännönläheisestä mutta korkealle tähtäävästä työstä vammaisten saamiseksi mukaan kaikkeen toimintaan kehitysyhteistyössä", sanoo Anja Malm, Vammaiskumppanuuden toiminnanjohtaja.

Vammaiskumppanuuden mukaan World Vision on ryhtynyt edistämään vammaiskysymysten valtavirtaistamista organisaatiotasolla. Näin vammaiskysymysten huomioimisesta ei tule päälle liimattua, vaan vammaisten oikeudet opitaan vähitellen huomioimaan kaikessa toiminnassa. Järjestö on myös tuottanut ruohonjuuritasolla toimivia käytännön menetelmiä vammaiskysymysten edistämiseksi.

Palkinto julkistettiin samalla, kun Vammaiskumppanuus ilmoitti nimenmuutoksestaan. Järjestö tunnettiin aiemmin Vammaisjärjestöjen kehitysyhteistyöyhdistys FIDIDA ry:nä. Se on vuonna 1989 perustettu yhdeksän suomalaisen vammais- ja potilasjärjestön yhteistyöjärjestö.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia