UNICEF jatkaa työtään Somaliassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

UNICEF jatkaa työtään Somaliassa

UNICEF ei ole harkinnut seuraavansa Lääkärit ilman rajoja -järjestön esimerkkiä, järjestöstä kerrotaan.

Vaikka lukuisat avustusjärjestöt ovat joutuneet toistuvien väkivaltaisuuksien ja levottomuuksien takia lähtemään Somaliasta, UNICEF jatkaa edelleen työtään lasten rokottamiseksi poliota vastaan.

"Emme ole missään vaiheessa akuutisti harkinneet lähtöä, mutta toki siellä mennään aina turvallisuustilanteen puitteissa. UNICEF on yksi niitä harvoja Somaliassa jäljellä olevia järjestöjä, jotka siellä pystyy työskentelemään", sanoo Suomen UNICEFin tiedottaja Kirsi Haru maailma.netille.

Esimerkiksi Lääkärit ilman rajoja -järjestö joutui jättämään maan jatkuvien henkilökuntaansa kohdistuvien hyökkäysten vuoksi elokuun puolivälissä. Järjestö oli työskennellyt alueella jo vuodesta 1991 lähtien.

"Surullista, mutta ymmärrettävää, sillä järjestöt eivät voi missään olosuhteissa riskeerata omaa henkilöstöään, eikä toiminta olisi tällöin kestävääkään", Haru sanoo.

Harun mukaan UNICEF on pystynyt jatkamaan toimintaansa sen vuoksi, että järjestö on toiminut maassa jo monta vuosikymmentä ja siksi, että järjestö työskentelee paljon paikallisten toimijoiden kanssa.

"Paikallisten kumppaneiden ja järjestöjen on helpompi jatkaa toimintaa silloinkin, kun varsinaiset ulkomaiset avustustyöntekijät ja järjestöt eivät enää pääse maahan tai joutuvat lähtemään sieltä."

UNICEF yrittää yhteistyökumppaneineen pysäyttää polion leviämisen Somaliassa laajoilla rokotustoimilla. Poliovapaus julistettiin kuusi vuotta sitten, mutta tauti lähti keväällä uudestaan leviämään pääkaupunki Mogadishun alueella. Tavoitteena on nyt rokottaa yhteensä kuusi miljoonaa ihmistä ympäri maata, sillä tautiin ei löydy muita lääkkeitä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia