Suomalaiset lahjoittaneet 200 000 euroa Jemen-keräykseen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomalaiset lahjoittaneet 200 000 euroa Jemen-keräykseen

Pelastakaa Lapset vetoaa Suomen hallitukseen, jotta Jemenin humanitaarista apua lisättäisiin ja asevienti Saudi-Arabialle lopetettaisiin.

Sanaa, Jemen

Jemenin pääkaupungin Sanaan vanhankaupungin rakennuksia ennen konfliktia. Kuva: Richard Messenger / CC BY-NC 2.0.

Suomen Pelastakaa Lapset ry lähettää 200 000 euroa Jemenin avustusoperaatioon. Varat on kerätty suomalaisilta lahjoittajilta, ja ne on tarkoitus käyttää lasten eloonjäännin turvaamiseen ruuan, toimeentulon ja terveyspalveluiden avulla. 

”Pelastakaa Lasten Jemenin hätäapukeräys osoitti, että suomalaisilla on suuri halu auttaa äärimmäisessä hädässä olevia. Ihmiset lähtivät laajasti mukaan hätäapupyyntöömme, ja olemme heille tästä hyvin kiitollisia”, sanoo Pelastakaa Lasten pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta järjestön tiedotteessa.

Apu jaetaan osana kansainvälisen Save the Children -järjestön avustusoperaatiota. Järjestö on tavoittanut tämän vuoden aikana runsaat kaksi miljoonaa ihmistä. 

Noin 22 miljoonaa ihmistä, kolme neljäsosaa Jemenin koko väestöstä, tarvitsee jonkinlaista humanitaarista apua. YK arvioi viime kuussa, että jopa 14 miljoonaa ihmistä olisi jo nälänhätää edeltävissä olosuhteissa

”Kriisin kärjistyessä avustustoimien laajentamiselle on edelleen tarvetta, joten hätäapukeräyksemme Jemenin lasten hyväksi jatkuu. Vetoamme Suomen hallitukseen, jotta humanitaarista apua Jemeniin lisättäisiin”, Markkula-Kivisilta sanoo.

Jemen on Lähi-idän köyhin maa, mutta se ajautui humanitaariseen katastrofiin sen jälkeen, kun Saudi-Arabian johtama liittouma alkoi pommittaa maan huthikapinallisia ja samalla myös siviilejä. Konflikti on romahduttanut maan terveydenhuoltojärjestelmän ja tappanut joukoittain siviilejä. 

Viime viikkoina ja päivinä taistelut ovat kiihtyneet Hodeidan satamakaupungissa, joka on avustustarvikkeiden tärkein reitti maahan.

Pelastakaa Lapset avasi aiemmin syksyllä vetoomuksen, jossa vaaditaan puolustusministeri Jussi Niinistöltä (sin), että Suomi lopettaa aseviennin Jemeniä pommittavalle Saudi-Arabialle. Vetoomus on saanut lähes 8 000 allekirjoitusta. Norja ilmoitti viime viikolla, ettei se myönnä enää uusia vientilupia Saudi-Arabiaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia