Suomalaisen kehitysjournalismin arvostusta halutaan lisätä uudella palkinnolla – Nopeassa uutisvirrassa pitkän aikavälin kehitys jää usein unholaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomalaisen kehitysjournalismin arvostusta halutaan lisätä uudella palkinnolla – Nopeassa uutisvirrassa pitkän aikavälin kehitys jää usein unholaan

Suomalaiset viestintäalan järjestöt sekä Punainen Risti etsivät ehdokkaita uuden kehitysjournalismin palkinnon saajaksi. Teemana on muuttoliike ja siirtolaisuus.

Tyhjä paperi ja musta kynä pöydällä.

Suomen Punainen Risti, Viestintä ja kehitys -säätiö sekä viestintäalan toimijat alkavat jakaa uutta kehitysjournalismin palkintoa. Kuva: Daria / Epicantus / CC BY 2.0.

Suomessa ryhdytään jakamaan uutta kehitysjournalismin palkintoa, jonka tarkoituksena on palkita laadukasta kehityskysymyksiä käsittelevää journalismia sekä parantaa kehitysjournalismin näkyvyyttä ja arvostusta.

Palkinnon jakavat Suomen Punainen Risti (SPR), Viestintä ja kehitys -säätiö, Helsingin Sanomain Säätiö ja Journalistiliitto.

Tarkoituksena on lisätä etenkin pitkäaikaisten kehityskysymysten näkyvyyttä. Samalla halutaan tuoda esiin kehitysohjelmien, kehitysyhteistyön ja kestävän kehityksen tematiikkaa, kertoo SPR:n vaikuttamistyön suunnittelija Pekka Reinikainen.

”Tiedotusvälineiden aihevalikoimissa kehityskysymykset eivät ole kovin suosittuja, jos niihin ei liity jotain dramaattista. Elämme nopeassa uutisvirrassa, ja siinä äkkinäiset asiat nousevat hyvin usein pinnalle. Pidempiä kehityskulkuja ei käsitellä yhtä paljon julkisuudessa”, hän sanoo.

Palkinto on tarkoitus jakaa tästä lähtien vuosittain. Vuoden 2020 kilpailun teemana on globaali muuttoliike ja siirtolaisuus. Palkittava journalismi voi käsitellä esimerkiksi muuttoliikkeen syitä, vaikutuksia lähtö- ja kohdemaissa, yksittäisten siirtolaisten kokemuksia tai muuttoliikettä osana globaalia kestävää kehitystä.

Palkintoehdokkaiden haku aloitetaan loka–marraskuussa myöhemmin kerrottavalla tavalla. Voittajat valitsee riippumaton asiantuntijaraati. Voittaja saa 3 000 euron rahapalkinnon. Lisäksi jaetaan kunniamainintoja.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia