Sadankomitean rauhanpalkinto pitkän linjan rauhanaktivistille Laura Lodeniukselle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sadankomitean rauhanpalkinto pitkän linjan rauhanaktivistille Laura Lodeniukselle

Rauhanliikettä tarvitaan tänään enemmän kuin koskaan, sanoo Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius.

Nainen tähyilee ylöspäin puolilähikuvassa.

Laura Lodenius on kolmannen sukupolven rauhanaktivisti. Kuva: Sami Liukkonen.

Rauhanjärjestö Sadankomitea on myöntänyt vuotuisen rauhanpalkintonsa tänä vuonna Suomen Rauhanliiton toiminnanjohtajalle Laura Lodeniukselle.

Palkinnolla haluttiin muistuttaa jokapäiväisen rauhantyön merkityksestä aikana, jona uutiskuvia värittävät muun muassa Ukrainan ja Gazan sodat.

”Rauhanaktivisti Laura Lodeniusta voi hyvällä syyllä kuvailla rauhan ääneksi Suomessa ja suomalaisen rauhan ääneksi maailmalla. Hän on suomalaisen rauhanliikkeen kärkihahmo, joka osaa koota yhteen liikkeen erilaiset näkemykset ja tuoda ne esiin vakuuttavasti ja asiantuntevasti”, Sadankomitean tiedotteessa todetaan.

Lodenius on pitkän linjan rauhanaktivisti, joka on ollut mukana muun muassa henkilömiinojen kieltoon, asekauppasopimuksen syntyyn sekä ydinasekieltosopimukseen johtaneissa kampanjoissa. 

Lodenius vastaanotti palkinnon Sadankomitean rauhanjuhlassa Lapinlahden lähteellä. Hänen mukaansa palkinto on kunnianosoitus rauhanaktivismille kokonaisuudessaan. Rauhanliikettä ja rauhanaktiiveja tarvitaan enemmän kuin koskaan, hän totesi.

”Meiltä kysytään Suomessa, tarvitaanko Nato-aikanakin rauhanliikettä, ja me vastaamme, että totta kai! Kaikissa niissäkin maissa, jotka ovat sotilaallisesti liittoutuneet – Natossakin – on myös rauhanliikettä, rauhaa ja kestävää vakauspolitiikkaa puoltavia ääniä. Venäjälläkin on rauhanoppositiota ja sodanvastustajia – ja heitä rohkeita tarvitaan vieläkin enemmän”, Lodenius sanoi.

Tänä vuonna 60 vuotta täyttävä Sadankomitea jakaa rauhanpalkinnon joka vuosi itsenäisyyspäivänä. Viime vuonna palkinnon saivat tutkijatohtori Noora Kotilainen ja dosentti Susanna Hast. Palkintona on keraamikkotaiteilija Miia Kallion teos Rauhanlaiva.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia