Sadankomitea kritisoi Suomen puolustusselontekoa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sadankomitea kritisoi Suomen puolustusselontekoa

Rauhanjärjestön mielestä maanpuolustukseen käytettävät resurssit voitaisiin suunnata asevelvollisuuden sijaan kestävään kehitykseen.

Rauhanjärjestö Sadankomitea kritisoi Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittista selontekoa eduskunnan puolustusvaliokunnalle antamassaan lausunnossa.

Selonteko on ristiriitainen, sillä siinä todetaan samanaikaisesti ettei Suomeen kohdistu sotilaallista uhkaa, mutta samalla katsotaan tarpeelliseksi kehittää maanpuolustusta ja asevelvollisuutta niiden omilla ehdoilla, Sadankomitea sanoo.

Järjestön mielestä oli järkevää lakkauttaa asevelvollisuus ja käyttää vapautuneet resurssit kestävään kehitykseen.

"Ilmastonmuutos sekä sosiaalisen ja taloudellisen kehityksen yhteen sovittaminen kestävällä tavalla on välttämätöntä niin Suomen turvallisuuden kuin koko ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta, järjestön puheenjohtaja Ville Hulkkonen sanoo.

Sadankomitea pitää lisäksi ongelmallisena, että selonteossa puhutaan itsenäisyyden ja alueellisen koskemattomuuden rinnalla käsitteestä perusarvot, määrittelemättä sitä tarkemmin. Hulkkosen mielestä Suomi on moniarvoinen demokraattinen valtio, jonka kansalaisilla on monenlaisia arvoja.

Järjestö korostaa, että turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta pitäisi käydä julkista keskustelua, samaan tapaan kuin muustakin poliittisesta päätöksenteosta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia