Ruoka hupenee Irakissa – yli puolet perheistä vaarassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ruoka hupenee Irakissa – yli puolet perheistä vaarassa

Maailman ruokaohjelman ja Irakin hallinnon tutkimuksen mukaan monet perheet eivät kestäisi enää esimerkiksi ruuan hinnan nousua.

Yli puolet Irakin perheistä on vaarassa kärsiä ruokapulasta eikä kestä enää uusia iskuja, kuten konfliktia tai ruuan hinnan nousua, varoittaa YK:n alainen Maailman ruokaohjelma (WFP).

WFP:n ja Irakin hallituksen tekemän selvityksen mukaan 2,5 prosenttia irakilaisista kärsii nyt niin pahasta ruokapulasta, että tarvitsee apua. Käytännössä tämä tarkoittaa noin 800 000–900 000:ta ihmistä.

Tilanne voi kuitenkin pahentua, sillä selvityksen mukaan 66 prosenttia maan sisäisistä pakolaisista ja 53 prosenttia muista on haavoittuvia ruokapulalle. Jo lähes 75 prosenttia alle 15-vuotiaista tekee työtä auttaakseen vanhempiaan saamaan ruokaa pöytään sen sijaan, että kävisi koulua.

WFP:n mukaan nälkäkriisi voidaan välttää esimerkiksi lisäämällä ravitsemustietoisuutta ja etenkin tyttöjen koulutusta sekä tukemalla elinkeinoja ja sosiaalisia turvaverkkoja maaseudulla.

Tutkimuksessa oli mukana yli 20 000 irakilaista perhettä kaupungeista ja maaseudulta. Tiedot kerättiin ennen viimeaikaisen Mosulin hyökkäyksen alkamista eikä se sisällä tietoja alueelta paenneista.

Yhteensä Irakissa yli kolme miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan kesäkuun 2014 jälkeen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia