Kirkkonummesta Suomen toinen Reilun kaupan kunta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kirkkonummesta Suomen toinen Reilun kaupan kunta

Kirkkonummi valittiin Suomen toiseksi Reilun kaupan kunnaksi Utajärven jälkeen.

Kirkkonummi valittiin viime lauantaina Suomen toiseksi Reilun kaupan kunnaksi Utajärven jälkeen. Arvonimi myönnetään kaupungille, joka sitoutuu edistämään Reilua kauppaa ja tekemään omissa hankinnoissaan eettisiä valintoja.

Kirkkonummen Reilun kaupan kannatustyöryhmän puheenjohtaja Minna Hakapään mukaan minimikriteerit täyttyivät kaupungissa nopeasti.

"Teimme kunnanvaltuustossa viime keväänä päätöksen, että Kirkkonummi pyrkii Reilun kaupan kunnaksi ja perustimme kannatustyöryhmän. Kirkkonummelaisten yritykset ja yhdistykset tulivat mielellään mukaan."

Hakapää korostaa, että julkisissa hankinnoissa pitää tehdä myös eettisiä päätöksiä ja pienillä asioilla voi saada paljon hyvää aikaan.

Myös Reilun kaupan puheenjohtaja Janne Sivonen onnittelee Kirkkonummea tittelin saavuttamisesta. Hän myös muistuttaa, että suomalaisista jopa lähes 80 prosenttia katsoo, ettei verovaroin tulisi hankkia tuotteita, joiden tuotannossa on hyväksikäytetty lapsityövoimaa tai loukattu muulla tavoin työntekijöiden oikeuksia.

Reilun kaupan kaupunki -arvonimen ovat Suomessa saaneet myös Espoo, Joensuu, Lohja, Pori, Riihimäki ja Tampere.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia