Kansainväliset vapaaehtoiset jakavat hävikkiruokaa tarvitseville Helsingissä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kansainväliset vapaaehtoiset jakavat hävikkiruokaa tarvitseville Helsingissä

Vapaaehtoiset jakavat kasvisruokaa kuudessa paikassa Helsingissä. Tarkoituksena on kertoa köyhyyden, eriarvoisuuden ja asevarustelun yhteyksistä.

Haarukan piikkejä

Ruokaa ei aseita -kampanja jakaa ruokaa Helsingissä apua tarvitseville. Kuva: Edward Townend / CC BY 2.0.

Eri maista tulevat vapaaehtoiset jakavat tällä ja ensi viikolla ruoka-apua sitä tarvitseville Helsingin seudulla.

Ruuanjako on osa 15. kertaa järjestettävää Ruokaa ei aseita -vapaaehtoistyöleiriä, jolle osallistuu tänä kesänä vapaaehtoisia Belgiasta, Irlannista, Meksikosta, Puolasta ja Venäjältä. Osallistujissa on myös kolme Suomessa asuvaa turvapaikanhakijaa.

Tapahtuman järjestävät Helsingin Ruokaa ei aseita -ryhmä, Aseistakieltäytyjäliitto sekä Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry. Tarkoituksena on kiinnittää huomiota siihen, miten köyhyys, eriarvoisuus ja asevarustelu liittyvät yhteen.

”Niin Suomessa kuin globaalistikin asevarusteluun laitetaan järjettömiä rahasummia. Varustelumenot ovat olleet kasvussa viime vuosina maailmanlaajuisesti, ja Suomessakin suunnitellaan valtavien sotilashankintojen tekemistä. Samaan aikaan rahaa leikataan esimerkiksi sosiaalipalveluista ja leipäjonot kasvavat kasvamistaan”, kritisoi leirin projektikoordinaattori Sini Kangaspeska tiedotteessa.

Jaettava ruoka on kasvisruokaa, joka on valmistettu kauppojen lahjoittamista hävikkiraaka-aineista.

”Kaupat ovat lähteneet melko hyvin mukaan lahjoittamaan ruokaa. On kaikkien etu, että hävikkiruoka tulee käyttöön”, Kangaspeska sanoo.

Kahden viikon aikana Helsingissä järjestetään kuusi ruuanjakotapahtumaa Kannelmäessä, Kontulassa, Herttoniemessä, Vuosaaressa, Malmilla ja Kalliossa.

Kansainvälinen Ruokaa ei aseita -kampanja alkoi Yhdysvalloissa 1980-alussa ydinvoiman vastustamisesta. Nykyisin kampanjan arvioidaan toimivan yli 60 maassa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia