Jeffrey Sachs: Ydinvoima ainoa ratkaisu ilmastonmuutokseen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Jeffrey Sachs: Ydinvoima ainoa ratkaisu ilmastonmuutokseen

"Päästötavoitteita ei saavuteta, jos ydinvoima ei ole vaihtoehto", sanoo yksi maailman tunnetuimmista kehitysasiantuntijoista.

Kansainvälisesti tunnettu kehitysasiantuntija Jeffrey Sachs on julkisesti asettunut tukemaan ydinvoimaa ilmastokriisin ratkaisijana. Columbian yliopiston Earth Institute –tutkimuslaitoksen johtaja sanoo, että uusiutuvan energian tuotanto ei ole tarpeeksi tehokasta, jotta se pystyisi korvaamaan fossiilisia polttoaineita lähitulevaisuudessa.

"Päästötavoitteita ei saavuteta, jos ydinvoima ei ole vaihtoehto", Sachs sanoi Guardian-lehden mukaan.

Sachs puhui Filippiinien pääkaupungissa Manilassa pidetyssä vuosittaisessa Aasian kehityspankin tapaamisessa. Sachsin kommenttien odotetaan tyrmistyttävän ympäristöliikkeitä.

Sachsin mukaan kivihiili on todennäköisesti jatkossakin halvempaa kuin uusiutuvat ja vähähiilidioksidiset energiamuodot. Kasvihuonepäästöt ovat finanssikriisistä ja syvästä lamasta huolimatta jatkaneet kasvuaan kehitysmaissa, emmekä ole täten lähelläkään estämässä ilmastonmuutosta, Sachs huomauttaa.

Sachs toteaakin toiveajattelun ja yrityslobbareiden olevan vahvoilla ilmastotieteilijöiden laskelmien sijaan ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia