Ihmisoikeusliiton tuore pääsihteeri huolissaan eriarvoistumisesta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ihmisoikeusliiton tuore pääsihteeri huolissaan eriarvoistumisesta

Päivi Mattila haluaa soveltaa ihmisoikeusajattelua köyhyyden ja eriarvoisuuden tarkasteluun Suomessa.

Päivi Mattila on työskennellyt aiemmin muun muassa Amnesty Internationalissa. (Kuva: Mikko Kuivalainen)

Ihmisoikeudet eivät toteudu Suomessa esimerkiksi peruspalvelujen saatavuudessa, sanoo Ihmisoikeusliiton uutena pääsihteerinä tammikuun alussa aloittava valtiotieteen tohtori Päivi Mattila.

Aiemmin muun muassa ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin ihmisoikeustyön johtajana työskennelleen Mattilan mukaan kansainvälisen työn jälkeen Ihmisoikeusliiton pääsihteerin työ on hyvä mahdollisuus päästä tarkastelemaan Suomen ihmisoikeushaasteita.

"Haluaisin tarkastella, miten ihmisoikeusmekanismit voisivat taipua köyhyyden ja eriarvoistumiseen kysymysten tarkasteluun Suomessa. Ihmisoikeushaasteet täällä liittyvät esimerkiksi peruspalvelujen saatavuuteen ja ulkomaisten työntekijöiden oikeuksiin", Mattila sanoo.

Hän aikoo jatkaa työssään myös Ihmisoikeusliiton aiempien teemojen, kuten vähemmistöjen oikeuksien, korostamista.

Mattila on aiemmin toiminut asiantuntijana ulkoministeriön kehityspoliittisella osastolla sekä tutkijana ja opettajana Helsingin yliopistossa. Hän väitteli valtiotieteiden tohtoriksi vuonna 2011 kehitysmaatutkimuksesta.

Vuonna 1979 perustetun Ihmisoikeusliiton tavoitteena on edistää perus -ja ihmisoikeuksien toteutumista ja vastustaa ihmisoikeusloukkauksia. Liiton päätoiminta-alue on Suomi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia