Homovastainen laki uuteen käsittelyyn Ugandassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Homovastainen laki uuteen käsittelyyn Ugandassa

Vaikka kuolemantuomio on poistettu, lakiesitys on edelleen avoimen syrjivä, sanoo Amnesty International.

Ugandan parlamentti on jälleen käsittelemässä homovastaista lakiesitystä, joka toteutuessaan loukkaisi laajasti ihmisoikeuksia, kertoo Amnesty International.

Lakiesityksessä kriminalisoidaan homoseksuaalisuuden "edistäminen" sekä avioliiton solmiminen samaa sukupuolta olevien kesken ja määrätään pakolliset hiv-testit tietyissä tilanteissa.

Joidenkin lähteiden mukaan alkuperäiseen lakiesitykseen kuulunut mahdollisuus säätää kuolemantuomio avoimesta homoseksuaalisuudesta on nyt poistettu.

Amnestyn mukaan lakiesitys on kuitenkin yhä avoimesti syrjivä, ja se vahvistaisi entisestään homoseksuaalisuuden kriminalisointia Ugandassa. Se myös vaikeuttaisi merkittävästi ihmisoikeuksien puolustajien, terveysviranomaisten ja kansalaisjärjestöjen työtä.

"On surullista ja hälyttävää kuulla, että Ugandan parlamentti on jälleen ottanut lakiesityksen käsittelyyn. Toteutuessaan laki loukkaisi kaikkien ugandalaisten ihmisoikeuksia, seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolisesta identiteetistä riippumatta", sanoo Amnesty Internationalin Afrikan apulaisjohtaja  Michelle Kagari.

Ugandalaiset ja kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ovat kampanjoineet voimakkaasti lakiesitystä vastaan siitä asti kun se tuli ensimmäistä kertaa julki lokakuussa 2009.

Amnestyn mukaan lain voimaantulosta saatetaan päättää ensi kuussa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia