Eurooppalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestöön suomalainen puheenjohtaja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Eurooppalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestöön suomalainen puheenjohtaja

Fingon kestävän kehityksen johtaja Rilli Lappalainen on valittu CONCORD-järjestön hallituksen puheenjohtajaksi vuosille 2021–2023.

Henkilö puolilähikuvassa.

Rilli Lappalainen on valittu CONCORD-järjestön hallituksen puheenjohtajaksi. Kuva: Markus Sommers.

Eurooppalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestö CONCORDin hallituksen puheenjohtajaksi on valittu suomalainen Rilli Lappalainen.  Lappalainen valittiin järjestön johtoon eilen järjestetyssä kokouksessa.

Our #GA2020 has elected a new President and four Board Members!

Congratulations, and we look forward to building a better future together!💡 pic.twitter.com/wxKLyj6OG1

— CONCORD (@CONCORD_Europe) November 18, 2020

Lappalainen työskentelee suomalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestön Fingon kestävän kehityksen johtajana. Hänen kautensa CONCORDin puheenjohtajana alkaa ensi vuonna ja päättyy vuonna 2023.

CONCORD tekee muun muassa vaikuttamistyötä EU:n suuntaan kestävään kehitykseen ja globaaliin oikeudenmukaisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Se julkaisee esimerkiksi EU-maiden kehitysapua kriittisesti tarkastelevaa AidWatch-raporttia. Sillä on yli 2 600 jäsenjärjestöä.

”Olen todella iloinen saamastani luottamuksesta. Ilmastonmuutos ja koronapandemia ovat esimerkkejä maailmanlaajuisista haasteista, joihin voimme löytää ratkaisut ainoastaan yhdessä. Kansalaisjärjestöillä on tässä erittäin tärkeä rooli – etenkin sen varmistamisessa, etteivät maailman kaikista heikoimmassa asemassa olevat ihmiset jää jälkeen”, Lappalainen sanoo Fingon tiedotteessa.

Lappalainen muistuttaa, että EU on maailman suurin kehitysavun antaja, merkittävä kauppatoimija ja monenkeskisen yhteistyön puolestapuhuja.

”Yksi selkeä tavoitteemme on, että kansalaisjärjestöt kutsutaan systemaattisemmin pöytiin, joissa luodaan yhdessä keinoja haasteiden ratkaisemiseksi”, Lappalainen sanoo.

Lappalainen on työskennellyt aiemmin muun muassa kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehyksen pääsihteerinä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia